Vītoliņš: Vi kan si at vi har brutt den ni år lange forbannelsen

Harry Vitolins

Latvisk landslagstrener

«Jeg er glad for at det taktiske mønsteret i spillet er synlig. Spillerne forstår hvor de skal være i flyten av spillet, hva de skal gjøre når motstanderen endrer mønsteret.» I dag kom vi ikke bakpå når det gjelder fysikk, vi møtte hastigheten til Sveits, som de er kjent for. Vi kan si at vi har brutt den ni år lange forbannelsen.

En dag tidligere anerkjente latviske hockeyspillere Sveits overlegenhet med 3:5, men Vītoliņš sa at oppgavene i spillet ikke skilte seg fra det han ønsket å se på banen i går, men i dag i dag klarte spillerne å oppnå alt. Mer presist.

«Vi lyktes ikke i går med pressingen deres, men i dag fant vi punktet hvor vi kunne overkjøre dem. I dag vant vi også flere dueller, vi var bedre på kastene, som var mye dårligere i går», la treneren til.

Under forberedelsene til verdensmesterskapet tapte Latvia 3:5 mot Polen i testkampene og vant det 2:0, samt 2:3 mot Storbritannia i tilleggstid og slo dem 6:3.

Harry Vitolins

Latvisk landslagstrener

«Man vil alltid vinne, selv i testkamper, men det er viktigere å føle seg trygg. Forberedelsesfasen vår er slik at noen ganger har gutta tyngre bein, fordi det er noen som allerede har avsluttet sesongen for en måned siden. Det er fortsatt nok tid til å behandle alt.»

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

I Lochmelis, 19, kom vellykket inn i rekken av kandidater til landslaget i denne treningsleiren, som scoret et mål i den første kampen mot Sveits og scoret et mål i den andre kampen.

«Han trenger litt mer tid fordi det tross alt er voksenhockey. Han kan holde farten, men må jobbe med kast og dueller. Han går videre med hver kamp, ​​og hvis det fortsetter, vil han være en spiller av høy klasse, beskrev treneren til hockeyspilleren.

Videre avslørte Vītoliņš at den sveitsiske mesteren Deniss Smirnovs og Kārlis Čukste, som vant det tsjekkiske mesterskapet i går, blir med på landslagets treningsleir førstkommende tirsdag.

I forberedelsesfasen har det latviske landslaget fortsatt en prøvekamp å spille 4. mai, når latvierne møter Danmark på bortebane.

Verdensmesterskapet, som arrangeres i fellesskap i den finske byen Tammerfors og Riga, finner sted fra 12. til 28. mai.

En gruppekamp vil finne sted i Riga, hvor Canada, Tsjekkia, Sveits, Slovakia, Latvia, Norge, Kasakhstan og Slovenia møtes, samt to kvartfinalekamper.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *