Forhandlingene starter om en todelt kommune i Riga-regionen

«Riga skiller seg fra andre kommuner i Latvia på mange måter og står overfor problemer som ikke finnes i andre byer. Riga kommune må ofte samarbeide hver for seg med departementer for å finne løsninger på hovedstadens utfordringer. Derfor er jeg glad for at vi kan møte og styrke samarbeidet med departementet for miljøvern og regional utvikling (VARAM) for å løse problemer som samarbeidsmodellen til Riga og Pieriga kommuner», sa Ķirsis.

Ozola tok opp spørsmål om støtte til Ukraina og behovet for å fortsette å motta statlige midler for driften av støttesenteret for ukrainske sivile i Riga, og minnet VARAM om «de spesielle utfordringene som Riga står overfor».

Fortsatt kommer rundt 550 kunder til Riga støttesenter hver dag for å motta tjenester fra nasjonale og lokale myndigheter. Også i september utstedte departementet for statsborgerskap og migrasjon identitetsdokumenter til mer enn 900 ukrainske sivile på 4 Amatu Street alene, informerte Ozola.

Ifølge henne skal Riga støttesenter utvikle og gi sosioøkonomiske integreringsmuligheter for ukrainske sivile i Latvia.

Som rapportert, i et tidligere intervju med LETA-byrået, uttrykte Ķirsis holdningen om at det er nødvendig å opprette en todelt kommune for å bruke potensialet i Riga-regionen.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Ifølge ham er det nødvendig å ta beslutninger på nivå med hele Riga-regionen, som gjelder offentlig transport, utviklingsplanlegging og andre. Dette vil tillate Latvias hovedstad å opprettholde sin metropolstatus og utnytte mulighetene.

Ifølge ham har Riga ennå ikke mistet sin metropolstatus. Den «økonomiske organismen» stopper ikke ved grensen til Riga. Metropolen strekker seg til enden av det elektriske tognettet og har mer enn en million innbyggere, sier politikeren.

Det uutnyttede potensialet ligger imidlertid i det faktum at Riga og Pieriga fortsatt mangler en god modell for samhandling og samarbeid. Alt handler om kommunale relasjoner, men det er ikke slik at det fungerer som en enkelt mekanisme. Dette er mer et spørsmål om Miljøvern- og regionaldepartementet og regjeringen.

Dette kan i hvert fall sees i parkeringsforhandlinger. De bør være i nærheten av jernbanestasjoner, men utenfor Riga. Dette er ikke interessant for kommunene i Pieriga. Det er veldig interessant for Riga, men det ligger ikke i Riga. «Latvijas dzelzceļš» kunne også gjort det, men det har sine egne problemer å løse.

Som et resultat kommer alle tilbake til saken og potensialet i jernbanenettet blir ikke utnyttet.

Det samme gjelder de utvidede rutene til «Rīgas satiksme». Alle vil ha en tjeneste, men ingen vil betale for den.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *