Spania og Skottland sikrer finalen; Nytt baklengsmål for Polen mot Moldova

I undergruppe A-kampen beseiret spanjolene Norge på bortebane med resultatet 1:0 (0:0).

Spania scoret det første målet etter 20 minutter, men det ble underkjent på grunn av ryggproblemer. Gavi scoret kampvinneren mindre enn fire minutter ut i andre omgang.

Spania toppet gruppe A med 15 poeng på seks kamper, fulgt av Skottland med like mange poeng, med begge lag utenfor rekkevidde for resten av gruppen. Norge ligger på tredjeplass med ti poeng, Georgia har sju, men Kypros har ingen.

På den annen side, i gruppe E, trakk Polen uavgjort 1:1 (0:1) mot Moldova hjemme.

I første omgang ga Ion Nicolaescu Moldova ledelsen, men i andre omgang, etter åtte minutter, utlignet Karol Sviderski. I den forrige kampen mellom de to lagene tapte gruppefavorittene Polen 2:3 for Moldova og mistet praktisk talt sjansen til å kvalifisere seg til sluttfasen av disse kampene.

I en annen gruppe E-kamp slo Tsjekkia Færøyene 1-0 (0-0) hjemme.

Tsjekkias vinnermål ble scoret av Tomáš Souček, som nøyaktig utførte en straffe i det 76. minutt.

Albania leder gruppe E med 13 poeng på seks kamper, Tsjekkia 11 poeng, Polen ti poeng på syv kamper, Moldova ni poeng på seks kamper og Færøyene ett poeng på syv kamper.

I mellomtiden, i gruppe I, vant Romania 4-0 (3-0) hjemme mot Andorra, som forble i mindretall på slutten av kampen.

Nikolae Stanču, Ianis Hagis og Razvan Marins scoret for hjemmelaget i første omgang, mens Florinel Coman scoret det fjerde målet i andre omgang.

På den annen side, i en annen undergruppe I-kamp, ​​kjempet det sveitsiske landslaget tilbake og uavgjort i sluttminuttene av ordinær tid. Sveitserne trakk uavgjort mot Hviterussland hjemme med en score på 3:3 (1:0).

I første omgang ga Xherdan Shaqiri vertene ledelsen, men i andre omgang, etter mindre enn 16 minutter, utlignet Max Ebong.

I resten av andre omgang scoret hviterusserne ytterligere to mål, med Denis Polyakov og Dmitriy Antilevski som scoret. Sveitseren klarte å redusere avstanden til et presist skudd i det 89. minutt, da Manuel Akanji scoret, og Zeki Amduni sørget for 3-3 i det 90. minutt.

I gruppe I samlet Romania 16 poeng på åtte kamper, Sveits 15 poeng på syv kamper og Israel vant 11 poeng på seks kamper. Kosovo har sju poeng på sju kamper, Hviterussland seks poeng på åtte kamper og Andorra har to.

Vinnerne av de to første plassene i de ti gruppene vil delta i den avsluttende turneringen, mens tre andre finaleturneringsdeltakere vil bli avgjort i mars 2024 under sluttspillkampene i liga A, B og C i Nations League.

EM vil finne sted i ti tyske byer fra 14. juni til 14. juli 2024.

Den nåværende europamesteren er Italia, som i 2021 slo England i finalen i London på straffer.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *