VIDEO ⟩ Norske hockeyspillere skaper overraskelse ved å slå kanadiere

Nordmennene «Arena Riga» slo kanadierne med stillingen 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 0:0, 1:0).

Midtveis i første periode tok nordmennene ledelsen med scoring fra Andreas Martinsen, men tidlig i andre omgang, etter under to minutter, doblet Sondre Olden overtaket.

Kanadierne klarte ikke å score det første målet før midtveis i andre periode, da Milan Lucic brøt løs med et presist skudd.

Etter å ha byttet ut målvakten med en sjette mann, utlignet Canada kampen med bare 11 sekunder igjen av ordinær tid da Lawson Crouse knipset pucken forbi nordmennene foran mål.

Isaac Hansen, Olden, Matias Tretenes og Tomas Ulsen slo den kanadiske keeperen i straffekonkurransen etter kampen for å vinne nordmennene.

I gruppe B har Sveits 18 poeng på seks kamper, Tsjekkia har 13 poeng og Canada har 12 poeng, som allerede har sikret seg en sluttspillplass. Latvia har 11 poeng, Slovakia har åtte poeng, Norge har seks poeng, Kasakhstan har fire poeng, men Slovenia har ikke tatt poeng.

På den annen side, i undergruppe A i Tammerfors, slo Sverige også tilbake og slo Danmark med en score på 4:1 (1:1, 1:0, 2:0).

Etter å ha spilt mindre enn fire minutter klarte de danske hockeyspillerne å sette inn 1-0, med Niklas Jensen som slo den svenske keeperen. I kontinuiteten i første periode utlignet svenskene resultatet da Dennis Everberg scoret ti minutter etter den sluppede scoringen.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *