Britiske supermarkeder nekter enhver fortjeneste

Østerrike: Spars effektive tiltak for å bekjempe matsvinn
Spar Østerrike fortsetter å være banebrytende med innovative måter å redusere matsvinn på. Nylige tiltak inkluderer kunstig intelligens for mer nøyaktig bestilling av varer, bruk av Too Good To Go-appen på Interspar-restauranter og salg av Klasse II frukt og grønnsaker i en familieboks for kun £3,99 €.
Kilde: spar-international.com

Belgia: Åpning av nye Spar Colruyt Group i Veurne 6. juli
Torsdag 6. juli åpner et nytt Spar Colruyt-konsern dørene i Veurne. Det nye kjøkkenet vil tilberede deilige måltider hver dag. Friskheten til frukt og grønnsaker, delvis kjøpt lokalt, står også sentralt.
Kilde: presse.colruytgroup.com

Britiske supermarkeder nekter fortjeneste og fungerer som et kartell
Storbritannias største supermarkeder har nektet for å tjene på matinflasjon eller oppføre seg som et kartell når de blir spurt av lovgivere om matvarepriser. «Den britiske forhandleren er det mest konkurranseutsatte markedet,» sa Kris Comerford fra Asda på spørsmål om de store aktørene opptrådte som et kartell.
Kilde: Reuters.com

Coop Norge reduserer matsvinn med 9,4 %
Coop Norge har redusert matsvinnet med 9,4 % år-til-år innen 2022 gjennom prisreduksjoner, donasjoner og bestilling av rutineprodukter. I 2022 testet Coop Norge et nytt rabattkonsept, Matredder’n, i Coop Mega. Kampanjen resulterte i salg av over 100 tonn frukt og grønt i fjor.
Kilde: esmmagazine.com

Norske Oda stopper matleveringstjeneste i Tyskland
Oda, Norges største nettbaserte matleveringsselskap, har annonsert at de «faser ut» sin matleveringstjeneste i Tyskland. Oda startet sin virksomhet i Berlin i midten av februar i år og har bygget opp et nettverk på 18.000 kunder og en omsetning på 15 millioner euro.
Kilde: esmmagazine.com

Storbritannia: Matpriser påvirker mental og fysisk helse
Ifølge en ny studie av Which? stigende dagligvarepriser forverret den mentale helsen til én av fire personer (25 %). Økende matpriser har også en negativ innvirkning på søvnen, kostholdet og den generelle fysiske helsen til folk i Storbritannia.
Kilde: who.co.uk

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *