Utviklingen av Latgale – grunnlaget for sikkerhet for Latvia og Europa / Artikkel

Ulike paneldeltakere fra statlige institusjoner, Europaparlamentet, media, sivile organisasjoner, næringsliv og utdanningsinstitusjoner ble invitert til arrangementet.

Agris Bitāns, formann for rådet for gjennomføring av beslutningene fra Latgale-kongressen (LKLIP), nevner at «målet med arrangementet er å fortsette etableringen og beslutningene til Latgale-kongressen, samt å diskutere aktuelle spørsmål i utdanning, språk og trygghet. Dette vil være en ny mulighet til å minne offentligheten og statlige institusjoner om utilstrekkelig hensyn til de språklige interessene til latgalere og latgalere.

Direktesending fra rom 124:

Live møterom:

Latgale Inter-Congress er et viktig referansepunkt for virksomheten til Latgalian Cultural Society (LKB), fordi disse septemberdagene markerer 30-årsjubileet for registreringen av Latgalian Cultural Society for sine aktiviteter, og løser problemene Latgalian kultur, språk og økonomi. LKB etablerte tradisjonen med Latgale-kongressene i 1992, og tenkte på å forene innsatsen til Latgale i verden og videreføre ideene fra kongressen i 1917. Det er en annen epoke, men mange oppgaver ligner på den latviske kongressen fra Latgale til Rezekne, dette er grunnen til at involvering av hver enkelt deltaker er viktig.

På slutten av arrangementet vil det også være avslutningen av Nikodemas Rancānas-lærerkonkurransen fra Latgale-regionen, der de beste, mest kreative lærerne, som er nøye med å bevare verdiene til det latgalske språket, er kreative og psykologisk forent. i førskole-, skole-, skole-, profesjonelle eller universitetsmiljøer vil være i søkelyset.

Program:

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *