I Daugavpils lages det matpakker til russiske pensjonister

«I utgangspunktet annonserte vi en veldedighetskampanje for å hjelpe folk som ikke fikk russisk pensjon og/eller mistet oppholdstillatelsen i Latvia. Og vi fikk telefoner som ba oss hjelpe hverandre. Nå som russisk pensjon utbetales, er vi fokuserer på å hjelpe mennesker uten oppholdstillatelse,» sa Ilga Samarin, representant for «Rūpes»-stiftelsen, og beklager situasjonen med lovløshet og hjelpeløshet til disse personene.

«Når det gjelder de betydelig reduserte russiske pensjonistene, vil vi selvfølgelig ikke la folk uten mat i trøbbel.»

«Livet uten oppholdstillatelse er et ulovlig liv, men hjemme. En paradoksal kombinasjon. Disse menneskene har blitt fratatt alle sine rettigheter: mottar pensjon, stønad, nyter godt av medisinsk hjelp betalt av staten. Familieleger kan ikke engang foreskrive dem medisin. Til og med erklæringen om opphold har blitt trukket tilbake fra dem! De vil ikke dø av sult fra nå av bare hvis slektningene eller frivillige hjelper dem,» gjentok aktivisten Olga Petkēviča.

«Vi prøver å hjelpe dem med å få tak i eller fornye dokumentene sine, men alle saker er ekstremt vanskelige. Alle dokumenter behandles i løpet av noen uker til noen måneder.»

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *