Representanter for grensestater i Vilnius ble enige om å styrke regional gjennomføring av sanksjoner

Representanter for grensestater som møttes i Vilnius mandag ble enige om å ta konkrete skritt for å styrke den enhetlige regionale gjennomføringen av sanksjoner mot Russland og dets allierte, rapporterte det litauiske utenriksdepartementet.

Ifølge dem er dette en av de viktigste prioriteringene for å sikre effektiv implementering av de pålagte sanksjonene og Russlands evne til å fortsette sin militære aggresjon mot Ukraina er begrenset i alle henseender.

Det andre møtet med representanter for grensestater fant sted i Vilnius. Tjenestemenn fra utenriks- og tolldepartementene samt European Anti-Fraud Service fra Estland, Latvia, Polen, Litauen, Norge og Finland deltok.

«Under møtet ble det aktivt delt informasjon om forretningsmetoder, forsyningskjeder og systemer som ble brukt for å omgå sanksjoner, samt behovet for å raskt utveksle data, øke bevisstheten blant offentlig og privat og ikke redusere sanksjonsbyrden mot Russland og dets allierte – Hviterussland og Iran» – heter det i meldingen.

Møtedeltakerne understreket viktigheten av felles regionale handlinger som tar sikte på å eliminere gjenværende eller nye hull i etableringen og implementeringen av sanksjoner, som reduserer effektiviteten av virkningen av sanksjoner.

Grensestatene ble enige om å fortsette å samarbeide for å etablere enhetlige tollkontrollprosedyrer, koordinere reglene for utstedelse av tillatelser på de aktuelle områdene og sikre en jevnlig utveksling av informasjon og beste praksis.

Det første møtet mellom grensestater fant sted i Helsingfors i mai i år.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *