Oljekonsernet TGS vil kjøpe sin konkurrent for å danne en tungvekter innen seismikk i Norge

Gruppen som er et resultat av denne operasjonen vil bli verdsatt til omtrent 2,44 milliarder euro. Alex Stemmer / stock.adobe.com

Det norske oljeservicekonsernet TGS vil kjøpe sin konkurrent PGS for 9,3 milliarder kroner (859 millioner dollar) for å skape en tungvekter innen innsamling av seismikk på havbunnen, kunngjorde de to selskapene mandag. Gruppen som er et resultat av denne operasjonen finansiert i aksjer og støttet av lederne av PGS vil bli verdsatt til omtrent 2,6 milliarder dollar (2,44 milliarder euro), antyder TGS og PGS i en pressemelding.

Etter en lang nedgang har den geofysiske datasektoren, som inkluderer giganter som amerikanske Halliburton eller franske SLB (tidligere Schlumberger) fått farge igjen, den høye prisen på hydrokarboner oppmuntrer oljeselskapene til å investere i prospektering. . Oppkjøpet vil generere årlige synergier på mer enn 50 millioner dollar, ifølge de to norske konsernene.

Eksisterende TGS-aksjonærer vil eie omtrent to tredjedeler av det sammenslåtte konsernet, mens resten går til PGS-aksjonærene. Fortsatt med forbehold om grønt lys fra myndighetene og aksjonærmøtet i ekstraordinære generalforsamlinger, bør oppkjøpet være gjennomført i første halvdel av 2024.

» data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *