«Hjernene» eller elektroniske brikker til alle enhetene i vårt daglige liv. Klar teknologispesialist / artikkel

Denne høsten, 18.-19. oktober, som hvert år, vil 5G-økosystem- og teknologiforumet – “5G Techritory” finne sted i Riga.

«5G Techritory handler ikke bare om 5G, det handler om ny teknologi generelt. Det er et fantastisk initiativ organisert av VAS «Elektroniskie Sakari» for sjette året, hvis jeg ikke tar feil, med støtte fra Latvian Investment and Development (LIAA) å bringe sammen industrirepresentanter fra store selskaper fra hele verden og Latvia med akademiske interessenter, universiteter, forskningsinstitutter samt representanter fra myndighetene. kan så å si diskutere nye teknologiske retninger, danne nye partnerskap, skissere viktige utviklingsretninger i landet «, forklarte Kokin.

I år, sammen med sin kollega Neila Kalniņa, foreslår han elektroniske brikker som et av temaene som skal diskuteres, i tillegg til virtuell virkelighet, metaverset og utviklingen av 5G, 6G-teknologier.

Forskeren innrømmet at det er en ganske snever forståelse av mikrobrikker i samfunnet.

«Interessant nok, siden jeg jobbet ved RTU som leder og koordinator for dette direktoratet, innså jeg at folks første tanke når de hører om mikrobrikker er chips sydd under huden. Men dette er ikke tilfelle. er bare en liten del av industrien. Faktisk er mikrobrikker rundt oss hver dag, hver dag, ofte uten at vi en gang vet eller er klar over det. En studie har vist at vi «Vi møter 250 til 300 forskjellige mikrobrikker hver dag uten engang å vite det, fordi de er inne alle kroppens enheter,» sa Kokin.

Mikrobrikker finnes ikke bare i telefoner, datamaskiner, smartklokker, men også i vaskemaskiner, vannkoker og til og med «smarte» tannbørster – i alle enheter som er i stand til å overføre informasjon og kommunikasjon til hverandre.

«Mikrobrikker er i hovedsak hjernene som får disse enhetene til å fungere. De overfører informasjon, lagrer den, behandler den og beregner den på nytt. De er faktisk hjernen til enheten, uten hvilke enheten ikke vil kunne utføre sin funksjon. Mikrobrikkeverdien kjeden – eller måten de produseres på generelt – er veldig global og sammenkoblet. Det er en veldig kompleks prosess å designe, skaffe og produsere dem, så det involverer virkelig spillere fra hele verden.» , innrømmet Kokin.

Mikrobrikker hjelper til med å fremme de nyeste teknologiene slik at de kan gjøre, tenke mer og kommunisere med hverandre. Dette vekker selvsagt ofte bekymringer om selskapets personvern og sikkerhet.

«Jeg forstår denne bekymringen veldig godt, for etter hvert som enhver teknologi utvikler seg, ser vi at ondsinnede aktører også finner måter å bruke den til sin fordel på. Dette er det samme for alle teknologier som er oppfunnet i historien.

Uansett hvor velmenende de er, prøver noen før eller siden å bryte den og tilpasse den til mindre gode formål. Det er derfor svært viktig at etter hvert som nye teknologier utvikler seg, følger lovgivning med dem, for å pålegge betydelige begrensninger som kan regulere dem og sikre at sikkerheten er ved siden av alt, slik at teknologiene virkelig er mest mulig hackbare. [lai būtu] med plan B og C», vurderte Kokin.

Samtidig erkjente han at etter hvert som teknologien utvikler seg, vil feil alltid bli gjort, siden dette er en uunngåelig prosess i enhver utvikling og kan forventes, men det vil ikke stoppe utviklingen av teknologi, spesielt mikrobrikker.

«Før eller siden vil fremtiden vår være en stadig tettere integrasjon og samarbeid med teknologi. Dette er uunngåelig. Det er vanskelig for meg å si nøyaktig hvordan og på hvilken måte dette vil utvikle seg, men sammenslåingen av teknologi med mennesket venter oss uunngåelig i fremtiden. Jeg forstår virkelig hvorfor vi er konservative, hvorfor tar vi hensyn til alt nytt, men anbefalingen er – forsiktig, sakte, men gå fremover hver dag. For hver latvier starter det med individuelt ansvar. Vi kan ikke håpe at regjeringen vil komme med en ny god strategi nå, som om fem år, for å fylle dette gapet, fordi vi også ligger litt etter på dette området teknologisk sammenlignet med våre naboland.Det er et individuelt ansvar – så mye som mulig, prøv å lære noe nytt hver dag, lære nye teknologier, fordi mulighetene er veldig store,» konkluderte Kokin.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *