Utenriksminister fremhever viktigheten av målene som er satt for Østersjøregionen i EUs strategi

Den 5. oktober 2023 åpnet utenriksminister Krišjānis Kariņš det 14. årlige forumet for EUs strategi for Østersjøregionen (ESSBJR) «En sikker og bærekraftig Østersjøregion for fremtidige generasjoner».

«Vårt samarbeid i Østersjøregionen har en lang historie. Samarbeid er nå viktigere enn noen gang. Bare ved å samarbeide kan vi lykkes med å løse dagens utfordringer: sikkerhet, klimaendringer, energiuavhengighet og ungdomsdeltakelse.«, husket K. Kariņš i sin åpningstale.

utenriksminister understreker EUs strategi for Østersjøregionen utgjør en langsiktig forpliktelse til overordnede politiske mål og krever samarbeid for å forbedre miljøsituasjonen i Østersjøen, fremme velstand og forbedre tilkoblingen i regionen. K. Kariņš ba også om å bestemme hva slags fremtid innbyggerne i Østersjøregionen ønsker. «De unges deltakelse i politikkutformingen er av avgjørende betydning for at samfunnet skal bli mer inkluderende, mer rettferdig og lydhøre for behovene til alle medlemmer av samfunnet», minnes utenriksministeren.

K. Kariņš gjentok sin urokkelige støtte til Ukraina og dets folk i kampen for våre felles verdier. «Vi er klare til å fortsette å støtte gjenoppbyggingen av Ukraina. På dette området kan og bør instrumentene for Østersjøregionen i EUs strategi brukes,» sa utenriksministeren.

14. Åpningen av det årlige forumet om EUs strategi for Østersjøregionen fant også sted i nærvær av klima- og energiminister Kaspars Melnis, visegeneraldirektør for regionalpolitikk og byplanlegging i EU-kommisjonen Normunds Poppen, Fullmektig representant for Hamburg til den føderale regjeringen, EU og utenrikssaker Almuta Meller (Almut Möller), Anatolijs Kucevols, ukrainsk ambassadør i Latvia (Anatoly Kutsevol) Og KLīga Kurevska, statssekretær i Land- og energidepartementet.

Deltakerne på åpningssesjonen diskuterte også energi, inkludert reduksjon av energipriser, diversifisering av gassforsyninger og fremskyndet overgang til ren energi.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *