«Russland stjal tingene våre.» Carlsberg-ledelsen nekter å komme til enighet med den russiske regjeringen


Foto: AFP/SCANPIX

Illustrerende bilde

Det danske bryggerkonsernet Carlsberg har kuttet alle bånd med sitt russiske selskap og nektet å inngå en kontrakt med den russiske regjeringen for ikke å legitimere beslagleggelsen av eiendeler, meldte selskapets nye sjef.


VIDEO. Diskret og ubemerket har en ny utvandringsbølge fra Latvia startet


Blast på okkuperte Krim: det var et angrep på Krim-broen og Kerch-verftet

TV24

I det russiske informasjonsrommet sies det åpent at dersom Vesten reduserer bistanden til Ukraina, vil Russland gå lenger.

Les andre artikler

«Det kan vi ikke unngå de [Krievijas valdība] «Vi har stjålet virksomheten vår i Russland og vi kommer ikke til å hjelpe dem med å legalisere den,» sa nyhetsbyrået. Reuters siterer Jakob Orup Andersen.

En måned etter at Russland startet en ny invasjon av Ukraina i februar i fjor, annonserte Carlsberg sin intensjon om å trekke seg fullstendig fra det russiske markedet og selge virksomheten der.

ANDRE SOM LESER NÅ

I juni kunngjorde de at de hadde funnet en kjøper, Baltika Breweries, som har tilhørt selskapet siden 2000 og sysselsetter 8.400 personer.

Men i juli ble det utstedt et dekret fra Russlands president Vladimir Putin, der staten tok kontroll over dette selskapet.

«Vi ser foreløpig ikke muligheten for å bli enige om en løsning for å forlate Russland. Vi nekter å bli tvunget inn i en avtale på uakseptable vilkår som rettferdiggjør en ulovlig overtakelse av selskapet vårt,» sa Carlsberg tidligere.

RELATERTE ARTIKLER

Lisensavtaler tillot «Baltika» å produsere og selge internasjonale og regionale merkevaredrikker «Carlsberg».

«Carlsberg» eier den latviske drikkevareprodusenten «Aldaris».

Temaer

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *