Trucker satte fyr på Fremantle Highway – brannen startet ikke fra elbil

De siste dagene har stadig flere medier skrevet om at Fremantle-motorveien, som var lastet med nesten 4000 nye biler, ikke var årsaken til brannen i slutten av juli i år .

En brann som brøt ut på et bilskip utenfor kysten av Nederland den siste uken i juli forårsaket mer enn en halv milliard euro i skader, drepte ett besetningsmedlem og skadet flere andre. Det er nå slått fast at skipet fraktet totalt 3.784 nye biler mellom den tyske havnen i Bremen og Egypt.

I de 12 etasjene på transportøren var det produkter fra BMW, Mini, Rolls-Royce, BMW Motorrad, Mercedes, Aston Martin, Bentley, Porsche, Lamborghini, Audi, Seat og Škoda, samt rundt 500 elbiler, inkludert Porsche Extremely dyre Taycan.

I utgangspunktet falt mistankene om brannårsaken rett på elbiler, men det viser seg nå at det må letes andre steder. De siste nyhetene om skipkatastrofen viser at brannkilden var i de øverste etasjene, med den åttende etasjen som led mest, der det ikke var noen elektriske biler – de var i alle fire etasjene nederst i lasterommet og de 500 er alle relativt god stand. Dermed veltes den i utgangspunktet utbredte versjonen hvor brannen ble forårsaket av en elbil.

Nederlandske medier melder at lossingen av last fra det brente skipet vil fortsette i flere uker, mens spesialister prøver å vurdere den totale skaden og om det fortsatt er noen vits i å reparere Fremantle-motorveien.

Det er kjent at skipet ble alvorlig skadet, så det vil avhenge av ekspertvurderinger om det vil bli tatt med til et av verftene for reparasjon eller tauet til Asia, hvor det til slutt skal demonteres på marinekirkegården.

Når det gjelder frakt er det ingen tvil: Alle biler vil bli avskrevet, selv om noen av dem er nesten intakte.

Lær mer om iAuto-portalen:

Det er strengt forbudt å bruke, kopiere eller reprodusere materialet publisert av iAuto.lv på andre Internett-portaler, massemedier eller på annen måte behandle materialet publisert av iAuto.lv uten å ha mottatt skriftlig tillatelse fra EON SIA.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *