Etter en rekordstor september er den første høststormen ventet

Tirsdag vil det dannes en syklon over Danmark og beveger seg raskt nordøstover for å nå Latvia tirsdag kveld. Etter hvert som atmosfærisk trykk avtar, vil sørvest- og vestvinden begynne å øke i Latvia. Allerede tirsdag kveld, med start fra kystnære områder, vil vinden nå vindkast på 20-24 m/s, i løpet av natten og om morgenen vil den fortsette å styrke seg, og nå opp til 25-30 m/s i vindkast i Kurzeme og Vidzeme. Det er allerede forberedt advarsler for den kommende stormen – en gul advarsel vil gjelde over hele landet, en oransje advarsel i Kurzeme og Vidzeme. Vinden vil gradvis begynne å miste sin styrke onsdag kveld, men den vil fortsatt merkes på kysten, melder LVĜMC.

I slikt vær bør du være forsiktig når du oppholder deg ute: trær og grener kan knekke. Effekten av vinden vil forsterkes av at trærne fortsatt er løvrike. Usikrede gjenstander kan bli blåst bort, skade på eiendom er mulig, og strømbrudd er forventet i enkelte områder. Tirsdag og onsdag er det også ventet regn mange steder, nedbøren vil bli mye noen steder og med den stormende vinden vil sikten bli dårligere, så vi ber alle trafikanter være spesielt forsiktige! Den sterke vinden vil føre til at vannstanden stiger langs kysten.

I følge LVĜMC var slutten av september rolig, generelt tørr og rekordvarme. Totalt ble det slått 110 rekorder i september, flere enn i sommermånedene: Totalt ble det satt 43 maksimale lufttemperaturrekorder om sommeren.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *