Sārts skal lede NATO Center of Excellence i minst fire år til / Artikkel

Sārts ble utnevnt til direktør for «Stratcom» i juli 2015 ved regjeringsvedtak. Den første funksjonsperioden er 8 år, så Sarts-mandatet avsluttes 1. september i år.

For å sikre en smidig videreføring av Stratcoms virksomhet, må en ny direktør utnevnes, og etter Forsvarsdepartementets oppfatning er Sarts en passende kandidat.

Som Forsvarsdepartementet uttalte, ble Sārtas yrkeserfaring, kvalifikasjoner, kunnskap og utdanning fullt ut bevist av hans tidligere aktiviteter ved makten.

Forsvarsdepartementet understreket at NATO avga en positiv uttalelse om virksomheten til «Stratcom», som ble betrodd flere viktige oppgaver i løpet av disse åtte årene, blant annet styring av utviklingen av kommunikasjonsdoktrinen NATO-strategi, styring av utviklingen. av NATOs militære PR-doktrine og ledelse av NATO-landenes strategiske kommunikasjonsdisiplin. Samtidig pågår det for tiden et intensivt arbeid med å konseptuelt og praktisk teste ut nye kunstig intelligens-teknologier innen strategisk kommunikasjon.

På regjeringsmøtet uttrykte Sarts selv sin takknemlighet for tilliten som ble gitt til å fortsette arbeidet: «Dette er et spesifikt øyeblikk. Det er krig i Ukraina, men informasjonskrigen foregår også her i Latvia. vi ser ytterligere forverringer på dette området. Vi gjør alt vi kan for å hjelpe NATO-land som trenger å bygge disse evnene, og jeg synes vi har gjort det ganske bra. Det er fortsatt mye arbeid å gjøre, og utfordringene vil sannsynligvis bare øke. «.

«Stratcom» ble etablert i samsvar med Memorandum of Understanding om etablering, administrasjon og drift av Center of Excellence for Strategic Communication for North Atlantic Treaty Organization, ratifisert av Saeima 19. juli 2014.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *