En dag uten bil. Hvor og hvordan reise gratis i dag?

Offentlig transport i Riga er gratis hele dagen

På slutten av European Mobility Week, på bilfri dag i Riga, er offentlig transport gratis.

En slik beslutning ble tatt for å popularisere bruken av offentlig transport, samtidig som intensiteten av privat biltrafikk, samt miljø- og luftforurensning i byen ble redusert.

For å sikre gratis persontransport 22. september vil selskapet be kommunen om en tilleggskompensasjon på 128.000 euro for uinnkrevde inntekter fra usolgte billetter.

I flere byer i Latvia er det mulig å dra nytte av en gratis tur på en «Bolt»-scooter.

Scooteroperatøren «Bolt» vil tilby sine kunder i 14 latviske byer muligheten til å reise gratis med 1000 spesifikke scootere. Målet med initiativet er å oppdatere mulighetene for mikromobilitet i urbane områder og å invitere innbyggerne til å velge mer bærekraftige daglige reisemåter.

Som selskapet forklarer, vil brukere kunne finne ut om de må betale for bruk av scooteren ved å skanne scooterens QR-kode før de starter reisen.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Generelt vil 1000 scootere med mulighet for gratisturer gjøres tilgjengelig i alle latviske byer der «Bolt» mikromobilitetstjenester er tilgjengelig, hvorav 600 vil være lokalisert i Riga. Brukere vil kunne kjøre gratis i opptil to timer på en bestemt scooter, men det er mulighet for å bruke flere scootere gratis.

I Latvia er «Bolt»-scootere tilgjengelige sesongmessig i 14 latviske byer: Riga, Jelgava, Jūrmala, Valmiera, Daugavpils, Ogre, Liepāja, Ventspils, Rēzekne, Sigulda, Ikšķīle, Tukum, Jēkabpilī, Cēsis.

«Nextbike» leiesykler er tilgjengelig gratis i Riga

Sykkelentusiaster vil ha gratis tilgang til leiesykler fra delingsnettverket «Nextbike LV» fra i dag. Totalt 400 «Nextbike LV»-sykler er tilgjengelige i Riga.

Ifølge selskapet bemerkes det også at i løpet av 2022-sesongen ble «Nextbike LV»-sykler brukt i Riga i nesten 700 000 minutter.

Rabatt for reiser med leiescootere «Tuul»

På bilfri dag, ved å bruke rabattkoden «BEZAUTO», kan alle dra nytte av 30% rabatt på reiser på leiescootere «Tuul».

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *