Ungdom og energi, åpningsseremonien er bak oss. EuroSkills Gdańsk 2023 til lørdag!

EuroSkills Gdańsk 2023 åpningsseremoni – øyeblikket det polske laget inntar scenen

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Åpningsseremoni for EuroSkills Gdańsk 2023

EuroSkills Gdańsk 2023, europamesterskapet for unge profesjonelle som skal konkurrere om medaljer i 42 profesjonelle disipliner fra onsdag til fredag ​​(6.-8. september) på AmberExpo og 16 tilstøtende telt, har startet i stor skala.

Tirsdag kveld (5. september) ble Polsat Plus Arena publikum for et unikt arrangement. Åpningsseremonien for mesterskapet fant sted på en scene installert på stadion, med publikum sittende foran scenen og på de nærmeste tribunen.

ung kvinne med en bamse over hodet

Venter på paraden av nasjoner – en belgisk konkurrent. Sannsynligvis en bamse for lykke?

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Landslag på Stade Ambre

32 lag krysset høytidelig scenen med nasjonalflaggene sine. Alle stoppet opp et øyeblikk for å presentere seg for publikum som ønsket konkurrentene velkommen.

Rekkefølgen på paraden var alfabetisk – østerrikerne var de første som deltok, og sveitserne var nest siste, for etter dem, på slutten, i samsvar med EuroSkills-tradisjonen, dukket vertens spillere opp. Det polske landslaget ble møtt med spesielt høy applaus. Lederen for seremonien Ida Nowakowska og Tomasz Wolny, programledere av showet «Question for Breakfast» på TVP, kunne ikke fordra det på dette tidspunktet og byttet følelsesmessig til polsk – dette er det offisielle språket for seremonien og hele konkurransen: – Dette er laget vårt, lokallag, velkommen! – de henvendte seg til det polske laget. Det må erkjennes at de forsøkte å ta imot alle lagene med samme varme på scenen.

Inngangen til individuelle grupper ble innledet av en kort forestilling av en danser kledd i nasjonalfargene til et gitt lag, og et skilt med navnet på landet ble holdt av frivillige som introduserte lagene. Og det var den frivillige representasjonen som for første gang i EuroSkills historie avsluttet paraden av nasjoner.

Det handler ikke om medaljer

– Å hjelpe unge mennesker med å utvikle profesjonelle ferdigheter for å nå verdensklassenivåer er kjernen i alle våre aktiviteter på WorldSkills Europe, fordi vi tror at ferdigheter kan forandre verden – understreket hun. Teija Ripattila, styreleder i WorldSkills Europe og snudde seg til spillerne. – Det spiller ingen rolle hvem av dere som vinner medaljene, dere er alle vinnere nå. Du har hatt en utrolig reise med personlig og faglig utvikling bak deg, og du har allerede oppnådd mye så langt. EuroSkills er ditt springbrett til enda større profesjonell suksess.

kvinne på scenen som snakker

Teija Ripattila, styreleder i WorldSkills Europe

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Gdańsk er en drømmevert

Han henvendte seg også til spillerne Dr Paweł Poszytek, offisiell delegat for WorldSkills Poland og daglig leder for Foundation for the Development of the Education System, som er hovedarrangøren av arrangementet: – Når jeg ser på dere alle, ekstremt dyktige unge mennesker, føler jeg meg stolt og glad. Jeg ser i dere fremtidige ledere av endring og innovatører. Utfordringene som venter deg de kommende dagene er ikke bare en test av ferdighetene dine, men også en mulighet til å flytte grensene dine, utvikle deg selv og få venner som vil vare livet ut.

Marek Zając, visepresident for SkillsPoland, la til: – Gdańsk er en europeisk by i hjertet. Vi kunne ikke tenke oss et bedre sted å være vertskap for SkillsEurope. Jeg vil gjerne takke ordføreren i Gdańsk, Aleksandra Dulkiewicz, AmberExpo og Polsat Plus Arena, samt voivodskapets regjering for deres støtte.

fire frivillige holder hjørnene av WorldSkills-flagget, to konkurrenter står bak flagget og avlegger ed

Spillerens forpliktelse til idealene og prinsippene til WorldSkills

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Spilleres og eksperters ed

Etter de offisielle gjestenes taler avla konkurrentenes representanter – en representant for det danske laget og en representant for det greske laget – en ed på vegne av alle deltakerne om at de ville konkurrere ærlig og i samsvar med «WorldSkills Code».

Representantene for ekspertene – en polsk kvinne og en luxembourger – avla ed på å vurdere spillerne upartisk og med største forsiktighet. På EuroSkills Gdańsk 2023 vil arbeidet til unge fagfolk bli evaluert av 572 eksperter fra alle land som deltar i mesterskapet.

et team på over 30 ungdommer og litt eldre med polske flagg

Polske konkurrenter til EuroSkills Gdańsk 2023 foran Polsat Plus Arena

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

Polske, Pomeranians og Gdańsk aksenter på EuroSkills Gdańsk 2023

Det polske laget består av 41 personer og skal delta på 36 arrangementer, inkludert fem med lag på to personer. Fire representanter kommer fra Pommern. Disse er:

  • 20 år Mateusz Jantautdannet ved National Construction Schools i Gdańsk, konkurrent innen møbelproduksjonsdisiplinen;
  • hans jevnaldrende Cézary Radomskideltar i en billakkeringskonkurranse;
  • 23 år Dawid Miotkkonkurrent i hotellkundeservicekonkurransen;
  • Alan Kaczkowski20 år, vår sveiserepresentant.
Nederlandske fans mobiliserer

Mer enn 1,5 tusen mennesker knyttet til selve konkurransen, men også blant andre kom til EuroSkills Gdańsk 2023. supportere som fulgte lagene og 280 medierepresentanter. Nei. gjester fra Nederland da laget deres inntok scenen

Foto Grzegorz Mehring/www.gdansk.pl

EuroSkills Gdańsk 2023 – bare registrer deg

Åpningsseremonien, som alle EuroSkills, var et arrangement åpent for publikum gratis..

For å kunne observere kampene til unge profesjonelle, er alt du trenger å gjøre å møte opp registrer deg på EUROSKILLS Gdańsk NETTSTED. Det er tre dager med konkurranse for ungdom (og publikum) – onsdag til fredag ​​(6. til 8. september), hver dag konkurransen finner sted fra… 9.00 – 17.00..

Fremfor alt vil du ikke bare kunne se hvordan unge fagfolk jobber, men også… prøv deg på de 30 yrkene som er representert på mesterskapet. «Prøv en ferdighet»-standene, tilgjengelig i individuelle temarom, er laget primært for ungdom – elever i klasse VII til VIII, som snart må bestemme seg for videre utdanning.

En del av publikum, folk som sitter på rader.  På første rad, tre personer, løftet hendene gledelig opp.  Fra høyre til høyre: kvinne, kvinne, mann

– Gdańsk er en europeisk by i hjertet. Vi kunne ikke tenke oss et bedre sted å være vertskap for SkillsEurope! – sa fra scenen Marek Zając, visepresident for SkillsPoland, som takket ordføreren i Gdańsk, AmberExpo, Polsat Plus Arena og voivodskapets regjering for deres støtte. Nei. President Aleksandra Dulkiewicz, varaordfører i Gdańsk Monika Chabior og visepresident for AmberExpo Paweł Orłowski, som deltok i åpningsseremonien

foto: Grzegorz Mehring/gdansk.pl

Avslutningen av EuroSkills Gdańsk 2023 er også attraktiv

Resultatene offentliggjøres og prisene deles ut lørdag 9. september under avslutningsseremonien, også på Polsat Plus Arena. Påmelding er også tilstrekkelig for å delta i denne seremonien. Arrangementet finner sted kl 18 – 21. Etter prisutdelingen opptrer Kamil Bednarek og bandet Sound’n’Grace. Gratis inngang. Stadionportene er planlagt å åpne klokken 16.00.

Hvilke land deltar i EuroSkills Gdańsk 2023?

Østerrike, Belgia, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Island, Irland, Italia, Kasakhstan, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Montenegro, Nederland, Norge, Portugal, Romania , Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Sveits og selvfølgelig – Polen!

Arrangementet er organisert av Foundation for the Development of the Education System, Worldskills Europe, Worldskills Poland, City of Gdańsk, Polsat Plus Arena Gdańsk og AmberExpo.

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *