Russiske og hviterussiske biler vil ikke lenger være etterlyst – departementet utarbeider et lovutkast om oppholdsforbud

Departementet forklarer at de planlagte endringene ville tvinge eiere av kjøretøy med russiske og hviterussiske registreringsnumre som kom inn på Latvias territorium til å omregistrere disse kjøretøyene i Republikken Latvia innen en viss periode, endringene vil også avgjøre konsekvensene. og kjøretøyeieres ansvar ved manglende overholdelse av disse forpliktelsene, samt hindre disse personene i å unndra seg ansvar i tilfelle av manglende overholdelse av riksveireglene.

Hvis omregistrering av kjøretøyet eller avreise fra Latvia ikke gjennomføres innen tre måneder, vil det følge sanksjoner, inkludert inndragning av kjøretøyet.

Inese Libina-Egnere (JV)

Justisdepartementet

«Enhver besøkende som kommer til Latvia må respektere lover og orden i landet vårt. Å krysse grensen til EU med et kjøretøy registrert i Russland, og derfor være i Latvia, utgjør et brudd på sanksjonene. Hvis kjøretøyene registrert i Russland og Hviterussland ble ikke omregistrert i tide, de kan muligens bli konfiskert til fordel for Ukraina, som støtter sin hær i frontlinjen.Samtidig vil borgere av Russland og Hviterussland, hvis land fører en ulovlig og blodig krig i Ukraina, og som fortsatt ønsker å reise på Latvias territorium, inviterer jeg dem til å gjøre det med bilskilt registrert i Latvia, til fots eller med offentlig transport, med respekt for loven og riksveiloven.»

Justisdepartementet baserer endringene i det juridiske rammeverket på forklaringen fra EU-kommisjonen, som sier at sanksjonene mot Russland som ble innført av Den europeiske union (EU) i fjor også gjelder for borgernes personlige kjøretøy russere registrert i Den russiske føderasjonen. borgere av det aktuelle landet kan derfor ikke være på EUs territorium med kjøretøyet sitt.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

EU-kommisjonen har indikert at hensiktsmessig og forholdsmessig anvendelse av sanksjoner er hvert medlemslands ansvar. De planlagte endringene i Latvia vil også innføre et forbud mot kjøretøy registrert i Hviterussland, gitt sanksjonene EU har innført mot Hviterussland.

Lovforslaget forventes utarbeidet i nær fremtid, sa departementet. Selv om detaljene i lovforslaget fortsatt er under utarbeidelse, har ikke departementet kommentert fremtidige forhold.

Det har allerede blitt rapportert at, ifølge forklaringene fra EU-kommisjonen og uttalelsen fra Utenriksdepartementet, fra tirsdag 12. september kl. 18.00, vil personer med kjøretøy registrert i Russland få forbud mot å gå inn i EU via grenseoverganger mellom Latvia og Russland og Latvia og Hviterussland.

Inntil nå har det allerede vært forbud mot å krysse grensen til EU for godstransportører, nemlig traktorer og tilhengere registrert i Russland. Forbudet gjelder ikke for veitransportselskaper registrert i Russland, som transporterer varer på vei i transitt over EU mellom Kaliningrad-regionen og Russland.

Fra nå av er det forbudt å gå inn i Den europeiske union av kjøretøy registrert i Russland gjennom latviske grenseoverganger. Personer som reiser med et kjøretøy registrert i Russland vil ikke kunne komme inn i EU med dette kjøretøyet ved å krysse grensen til Latvia. Personer med slike kjøretøy må returnere til Russland eller Hviterussland fra grenseovergangen.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *