Nordboer. Denne Caennais fullførte en av de mest ekstreme triatlonene i verden

Se nyhetene mine

En uteksaminert fra Caen Triathlon og fjerdeårs medisinstudent, Alexandre Lesoin (27 år) oppnådde, etter 13.50 med racing, sin svart t-skjorte av etterbehandler av Norseman som ble arrangert lørdag 5. august 2023 i Norge. 3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping for denne triatlonen som anses som en av de vanskeligste på planeten.

Alexandre, du fullførte Norseman etter 13h50 med innsats. Hvorfor regnes denne triatlonen som en av de mest ekstreme på planeten?

Avgang er fra en ferge. Stemningen er spesiell i den mørke natten. Vi ser alle på hverandre og lurer på hva som venter oss. Vi tok på oss neoprendressen og en stor dusj sprayet oss med kaldt vann. Det er litt av et hopp som jeg til nå bare hadde sett på bilder! 3,8 km svømming i seksten eller sytten graders vann. Når temperaturen gradvis synker, kommer kramper veldig raskt.

Deretter følger du 180 km med sykling, deres 3500 m høydeøkning som lar deg restituere og segmentere løpet som avsluttes med 42 km løping. Relativt flatt første tjuefem kilometer før stigningen på de siste sytten. Den overveldende følelsen når du krysser målstreken er lettelse. At alt klarte å lykkes, at alt gikk bra og stoltheten over å ha klart å få til det som på papiret virket umulig.

Hva fikk deg til å prøve lykken der?

Jeg begynte med triatlon for rundt ti år siden nå. Jeg klatret distansene en etter en og Norseman er et legendarisk løp som får deg til å drømme. Jeg hadde sett mange videoer på Internett. Jeg ønsket å flytte grensene mine og se hva jeg var i stand til. Jeg har alltid elsket å konfrontere naturen og været.

Vi kobler et punkt til et annet og går gjennom alle typer landskap som landet kan ha. Det er et eventyr! Selv om det er vanskelig, har vi alltid tid til å ta en titt og tenke på landskapene rundt oss. Jeg så dem på video, men å ha sett dem med egne øyne er ekstraordinært!

Hvor lenge har du forberedt deg til dette løpet?

Siden november. Du bør vite at det er mange kalt for få utvalgte. Det var bare tre hundre av oss på startstreken, men hvis søknaden vår mislykkes, vises navnet vårt to ganger på listen over deltakere for det påfølgende året for å ha en bedre sjanse til å bli trukket. Jeg hadde posisjonert meg i år med tanke på at jeg først ville kunne delta om fire-fem år.

Så jeg måtte sjonglere studiene og treningen min. Forberedelsene mine ble intensivert etter midtterminen i mai. I tillegg til de tre-fire kalde badene som jeg hadde ukentlig på fysioterapeutens kontor, er vi heldige som har et hav i nærheten som på denne tiden av året ikke er særlig varmt. Når det gjelder sykkelen, kompenserte jeg for mangelen på høydeøkning gjennom kjørelengde. Jeg prøvde å omfavne meg selv så mye som mulig.

Videoer: for øyeblikket på Actu

Trodde du at du måtte gi opp i møte med vanskeligheten til denne norrøne?

Det er klart, men den delen av hjernen vår som ønsker å fortsette er sterkere enn den andre. Jeg vet av erfaring at man må være tålmodig mens vanskelige tider går. Etter bare tusen meter med svømming ble jeg bekymret for å se kroppen min allerede lam av kramper og kulde. Det første passet som vi krysset på sykkel tillot meg heldigvis å varme opp. Svømming er naturlig nok den sporten hvor jeg er svakest. Jeg hadde også økt forberedelsene på sykkelen som alltid krever mest tid.

Det særegne til Norseman, i tillegg til lengden og landskapet den krysser, er fraværet av tanking og forpliktelsen, for hver konkurrent, til å være ledsaget av et støtteteam …

Fraværet av forsyninger, forpliktelsen til å ha et støtteteam er det fine med arrangementet. Min bestod av min søster og min far. Min mor og min samboer var også til stede. Ved den første overgangen hjalp de meg med å kle av meg fordi kroppen er bedøvet av kulden. De har vært der hele tiden. De fylte på boksene mine. Ved løping må du ha følge de siste fem kilometerne. Vi var i stand til å dele slutten av løpet fullt ut. Dette er viktig psykologisk støtte!

Vinnerne er monstre. Prestasjonen deres er overveldende. Jeg delte et ekstraordinært eventyr med alle som deltok i dette løpet og som ved starten kunne kaste seg av denne fergen. Det var nesten en lagsport! Vi hadde alltid et ord for den vi passerte. Alle løp er vanskelige. Diagonale des Fous er lang, men intensiteten er annerledes. Norseman finner sted under spesifikke klimatiske og psykologiske forhold.

Hva er de neste målene som venter deg nå?

Jeg tok opp triatlon etter ti år på basketballbanen. Jeg har alltid elsket all sport. Spesielt de med utholdenhet og Ironman of Nice var en første prestasjon. I fire år viet jeg meg til løypeløp, noe som virkelig appellerte til meg. Ultra-Trail du Mont Blanc, La Diagonale des Fous to ganger før du returnerer til triatlon med tanke på Norseman. Jeg skal gå inn på mitt fjerde år på medisin som avsluttes med en konkurranse om praksisplass. Så jeg kommer til å senke farten og bare drive med sport for å vedlikeholde meg selv, men andre løp fanger meg allerede!

Quentin LEMOINE

Følg alle nyhetene fra favorittbyene og -mediene dine ved å abonnere på Mon Actu.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *