Budsjettet til «Vefiņa» har økt denne sesongen og vil beløpe seg til rundt 1,7 millioner euro

«Selv om året før var vanskelig, jobber vi aktivt med å tiltrekke oss sponsorer og har økt klubbens budsjett, som forventes å beløpe seg til rundt 1,7 millioner euro for den kommende sesongen,» sa Jahović.

Mer enn 90 % av finansieringen kommer fra privat sektor, men klubben ønsker mer støtte fra kommunen. «Hvis andre byer i Latvia gir fire til fem ganger mer enn byen Riga, så virker det for meg som noe er galt,» sa Jahovičs, og understreket samtidig at oppgaven til klubbledelsen er å prøve å overbevise lokale myndigheter av nytten av økt støtte.

Jahovičs sa også at hvis det var offentlig interesse, ville flere kamper bli spilt i den latvisk-estiske ligaen på «Rīga Arena». Foreløpig er den eneste planlagte hjemmekampen i arenaen mot «Prometey».

Denne sesongen vil «VEF Rīga» fortsette samarbeidet med Riga Stradiņa University og klubben har også startet samarbeid med «Basketball Class»-prosjektet. «VEF Riga» fornyet også Yevgeniis Kisiels-stipendet, som vil bli tildelt de beste studentene i hver gruppe i basketballklassen, som vil vise de beste resultatene i studiene.

Kristaps Kozlovskis, leder for «basketballklassen», påpekte at det til nå manglet en pyramide for å forberede barna.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

«VEF Rīga gir også sitt bidrag ved å hjelpe til med å trene våre trenere og utvikle deres ferdigheter,» understreket Kozlovskis.

Forrige sesong forsvarte «VEF Rīga» tittelen mester i Latvia, nådde finalen i LIBL, hvor de anerkjente overlegenheten til det ukrainske laget «Prometey» fra Slobojansk, men i FIBA ​​Champions League oppnådde de én suksess i deres undergruppe i seks kamper og det var ingen sluttspillkamper.

«VEF Riga» skal også spille i FIBA​​Champions League neste sesong, hvor de i undergruppe C møter den tyrkiske klubben “Darisşafaka” fra Istanbul, det spanske laget “Lenovo” fra Tenerife og en av vinnerne av kvalifiseringsrunde.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Enter.

Merk dårlig tekst og rapporter den!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *