RTU setter Guinness-rekord for idégenerering/artikkel

Fredag ​​29. september var det kosmisk stemning i Ipsala utstillingshall, da alle kunne uttrykke sprø, kosmiske ideer som dukket opp og som, hvem vet, kan gå i oppfyllelse. Innovasjonscoachene presenterte enkelte ord, setninger og områder, men ungdommene måtte tenke på hvilke nye produkter som kunne lages av dem. Ideene måtte da registreres.

5 minutter ble bevilget til fødselen av innovative ideer. Og det var flere slike idédugnad.

Art Gustavs Rosenfeld, en student ved den maritime skolen til RTU Maritime Academy, sa at oppgaven ikke var lett: «En av ideene var en stol med kunstig intelligens som tilpasser seg din sittestilling.»

På den annen side sa Karīna Smulko, en student ved Riga State Technical School, at hun hadde en liten idé: å tilby et robotdyr til mennesker med dyreallergi.

En slik ambisiøs idédugnad fant sted for første gang i Europa. Universitetet vil invitere de beste unge innovatørene til en samtale for å hjelpe dem å realisere ideene sine i livet.

Liene Briede, viserektor ved RTU Innovations, fremhevet fraværet av slike idéstormer i Latvia: «Vår observasjon er at folk ofte ikke har ambisjoner om å ta ideer til neste nivå. mangler i Latvia, slik at vår innovasjonskapasitet går til neste nivå. gal folk med gale ideer som allerede jobber med implementeringen. » Briede sa at det også er en rekke eksempler som startet med en idé og deretter ble en reell løsning eller et produkt.

For å oppmuntre unge mennesker presenterte tidligere studenter sine innovasjoner. Deltaker i RTU-produktutviklingsprogrammet Elvija Vanaga demonstrerte et naturvennlig kattetoalettstrø laget av falne treblader.

«Hvert år er det tusenvis av tonn med blader, de får ikke den neste sjansen. Vi så potensialet til bladene til å bruke dem i produksjonen av et annet produkt,» forklarte Elvija. «Et av studietemaene var knyttet til sirkulær økonomi, bioøkonomien. Alle måtte foreslå sitt eget prosjekt. Det var nettopp høst og jeg tenkte på hva jeg kunne skrive.» Høstblader inspirerte Elvie til å bruke dem i et produkt.

I Iipsala kan du også ta en omvei med det alternative transportmiddelet laget av RTU-kandidater: en lett, sammenleggbar lastesykkel.

«Jeg har to døtre, ønsket om å ikke ta med overalt med bil, men med et mer økologisk transportmiddel. Det er vanskelig å få til med en vanlig sykkel… Jeg ville ikke kjøpe, men bygge den selv, ” sa Oskars Kotello, en av forfatterne av ideen. Han fikk også selskap av sin kollega Jēkabs Ozols: «Sett deg på toget, forlat Cēsis, nyt utsikten med din kone og barn.»

Mer enn 3800 produkt- og tjenesteideer ble sendt inn under verdens største idédugnad.

RTU indikerte imidlertid at det totale antallet innsendte ideer kan bli enda høyere, ettersom juryen fortsetter å evaluere og liste dem. Individuelle deltakere opprettet og spilte inn opptil 100 eller flere ideer under arrangementet.

RTU klarte å slå den forrige rekorden satt i India da 1202 personer deltok i en 45-minutters idédugnad.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *