Emma Behn: datteren til den norske prinsessen Märtha Louise

Gratis medisinske dager! I dag er det ferie i Norge, for det er bursdagen til prinsesse Märtha Louises datter. Selv om familien ikke ofte er i søkelyset, er Emma Behn noen ganger sett på bilder sammen med moren sin. Grunn til å se hvem denne kongelige er.

Emma Tallulah Behn ble født 29. september 2008, den yngste datteren til norske prinsesse Märtha Louise og Ari Behn. Emma bor sammen med sin mor og to eldre søstre, Maud og Leah, i Lommedalen like utenfor Oslo. Jentene har ikke offisielle titler, men er medlemmer av den norske kongefamilien.

Lær mer under bildene.

Emma med søstrene sine.

Märtha Louise og Ari Behn

Noen måneder etter fødselen ble Emma døpt i 2009 i nærvær av familien.

Fars død

Livet til Emma og søstrene hennes blir plutselig snudd på hodet 1. juledag 2019. Faren deres, Ari Behn, begår deretter selvmord. Eldre søster Leah skrev senere: «Dette var og er fortsatt den hardeste tragedien jeg og familien min har måttet gjennomgå. »

Les mer under bildet.

Emma Behn og Ari Behn

Emma med faren.

Kort tid etter hans død ble Ari gravlagt. Prinsesse Märtha Louise og hennes døtre legger blomster på kisten hans under begravelsen i Oslo Domkirke.

Les mer under bildet.

Begravelse av Ari Behn

Märtha Louise med sine tre døtre i begravelsen til Ari Behn.

Tenker du på selvmord? Kontakt 113 Selvmordsforebygging 24/7, gratis og anonymt via 0800-0113 eller via chat på 113.nl.

Fanatisk rytter

Emma er nå 15 år og er en stor fan av ridning. Dermed følger hun i morens fotspor. Og hun gjør det veldig bra, for Emma har allerede vunnet flere medaljer og Märtha er bare så stolt av det.

Lær mer under artiklene.

Tilståelse

I september 2023 vil vi se Emma dukke opp igjen under sin tilståelse. Märtha delte nydelige bilder fra denne dagen på sosiale medier. Bildene viser de tre søstrene posere sammen med sin mor i tradisjonelle norske klær. «Du er en kraft. Med din klare visjon, din vilje, ditt mot, din følsomhet, din rå humor og din utholdenhet,» skriver Märtha om sin yngste datter.

Emma Behn

Emma Behn

Bilder: ANP/@iam_marthalouise/Det Norske Kongehus

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *