Internal Security Agency arresterte en norsk statsborger tilknyttet nynazistiske grupper

21. september 2023 forsøkte en norsk statsborger å forlate republikken Polens territorium til Ukraina for å delta i krigen der. Han planla å bli med i International Territorial Defense Legion of Ukraine. Under sitt forrige opphold i Ukraina skal han ha skaffet seg utstyr (våpen, uniformselementer, våpen) fra kroppene til russiske soldater. Under pågripelsen beslagla politiet narkotika fra mannen, samt materiale som indikerte fremme av ekstremisme og progressiv radikalisering.

Under prosedyren ble det konstatert at mannen var identifisert som å ha direkte tilknytning til nynazistiske grupper som opererer i Norge. I tillegg ble han registrert av norsk politi i forbindelse med ulovlig besittelse av våpen og trusler mot personer knyttet til statsforvaltningen. Nordmannen ble varetektsfengslet i et av de bevoktede sentrene for utlendinger. Med tanke på det faktum at han kan utgjøre en trussel mot den indre sikkerheten til Republikken Polen og dens offentlige orden, har Internal Security Agency sendt en forespørsel til grensevaktene om å implementere prosedyren for utvisning av en utlending fra territoriet til republikken. fra Polen.

Aktivitetene i denne saken ble utført av offiserer fra delegasjonen til Internal Security Agency i Lublin i samarbeid med offiserer fra Bug-grenen til grensevaktene.

indre sikkerhetsbyrå

publisert: 30.00.2023 / tematisk foto: ABW arkiver

ANBEFALT

Forskrift fra statsministeren av 3. oktober 2023 om endring av forskriften knyttet til modellen for offisielt identitetskort og andre dokumenter for agenter fra Internal Security Agency;

Kristofer Nilsen

General bacon-lærer. Arrangør. Tenker. Faller mye ned. Ekstrem ølnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *