På uformelt møte mellom EUs utenriksministre, understreker statssekretæren langsiktig støtte til Ukraina

30.–31. august 2023 deltok statssekretær Andris Pelšs i det uformelle møtet mellom EUs utenriksministre i Toledo, Spania. Møtet diskuterte russisk aggresjon mot Ukraina, samt situasjonen i Sahil-regionen i forbindelse med hendelsene i Niger.

I debatten spesiell oppmerksomhet ble viet EUs langsiktige militære støtte til Ukraina. A. Pelš understreket det støtte til Ukrainas væpnede styrker må gis så raskt som mulig og i nødvendig mengde, og må gis på lang sikt. Dette er grunnen til at Latvia støtter økte midler til den europeiske fredsmekanismen for Ukraina. Møtet uttrykte bred støtte til et enda tettere EU-samarbeid med globale partnere, mot en regelbasert internasjonal orden og støtte til Ukraina.

Møtet fant sted i nærvær av den ukrainske utenriksministeren Dmytro Kuleba (Dmytro Kuleba)som har gitt opplysninger om dagens situasjon i landet.

Ministrene utvekslet også synspunkter om fremtidige EU-handlinger som svar på kuppet i Niger, som har skapt en alvorlig trussel mot sikkerhetssituasjonen i Sahil-regionen. Latvia støtter viktig rolle for land i regionen i å løse den nigeriske krisen for å gjenopprette konstitusjonell orden i landet. på samme måten bør tas opp mot desinformasjonskampanjen ledet av Russland i regionen, spesielt i forhold til Wagner for gruppeaktiviteter.

Møtet inkluderte også et uformelt møte med utenriksministeren i Niger, Hassoumi Masoudou (Hassoumi Massaoudou) og Det økonomiske fellesskapet av vestafrikanske stater (Det økonomiske fellesskapet av vestafrikanske stater, ECOWAS) ledelse.

Foto: Den Europeiske Union

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *