Riga-student bruker 3D-printer for å lage beskyttelsesbriller for Ukraina-krigsofre / Artikkel

For noen år siden ga faren den nysgjerrige Alexander en 3D-printer til bursdagen hans, men i sommer var hans viktigste arbeid å skrive ut ikke amuletter eller andre gjenstander, men beskyttelsesbriller for ofre i Ukraina.

Aleksandrs snakket om sin motivasjon for å hjelpe: «Først av alt, det faktum at familien min og jeg har støttet Ukraina siden 2014 – støttet oss moralsk. Og også det faktum at jeg hadde slike muligheter og fikk en 3D-printer, så jeg tenkte – I år kunne jeg hjelpe Ukraina på en eller annen måte, ved å være frivillig for å hjelpe til med å skrive ut beskyttelsene. Det er en nettside på Internett hvor jeg fant noen maler, og så skjønte jeg: Jeg skal skrive dem ut.

Aleksandar er 15 år og studerer ved 3. gymsal i Riga. Den unge mannen har vært frivillig i flere år. Årets show – fra idé til realisering – var planlagt av ham selv.

Han avslørte at han lenge hadde lett etter den rette nettsiden og også tenkt på å designe øyeskjoldene selv.

Skriveren lager et skjold på omtrent en halv time. På få dager trykket Alexander rundt tjue øyebeskyttelse.

Alexanders mor, Laura Tunne, sa: «Som alle foreldre har jeg en fantastisk følelse av at noen, som er så unge, er i stand til å finne, finne opp og lage en så fantastisk ting. Vi, hele familien støtter ham veldig mye.»

Etter å ha trent ønsket antall vakter, skrev Alexander en e-post til forsvarsdepartementet og tilbød å overføre dem til Ukraina. Denne forespørselen ble på sin side adressert til stiftelsen «Entreprenører for fred», som vil levere lasten til Ukraina denne uken.

Direktør for Entrepreneurs for Peace Foundation, Laura Skrodele, innrømmet: «Jeg vil si at Alexander er veldig oppriktig og er et fantastisk eksempel for oss alle på hvordan samfunnet selv kan bli en løsning på noen problemer.»

Hun understreket at hvis det fra gründeres side handler mer om økonomisk bistand, så er det i Alexanders tilfelle faktisk et ønske om å hjelpe ved å finne rett vei, rett nettside, rett kanal, hvordan det kan gjøres.

I Ukraina forventes det allerede øyebeskyttelse og guttens bidrag settes pris på.

Oksana Petrenko, president for den ukrainske foreningen for øyeplastisk kirurgi og øyeproteser, sa: «Jeg vil gjerne takke deg for dette engasjementet og for øyebeskyttelsen. For i virkeligheten, i tider med krig, blir pasientene våre ofte skadet av mineeksplosjoner. er både soldater og sivile. I disse tilfellene er det viktig å gi førstehjelp og beskytte øynene så raskt som mulig. Visjonens fremtidige skjebne avhenger av det. Enheten laget av vår nye kollega er nødvendig for umiddelbar beskyttelse så snart som mulig. «Øyet er skadet. Det legges på øyeeplet mens pasienten fraktes til sykehus.»

Alexander selv venter utålmodig på den første tilbakemeldingen på beskyttelsen han har gjort. Men han kjenner allerede gleden over opptredenen.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *