Polakkene har bestemt seg: de vil ikke slippe inn russere eller migranter – Respublika.lt

Assosiativt bilde fra sosiale nettverk.

Sanksjonene blir strengere

Siden søndag 17. september har Polens grenser vært stengt for biler registrert i Russland, sa sjefen for landets innenriksdepartement, Mariusz Kaminski, til «Gazeta.pl».

«Forbudet mot innreise av russiske lastebiler i landet var i kraft før. Vi stenger nå permanent alle alternativer. Ikke en eneste russisk bil vil kjøre inn i Polen,» understreket Kaminsky.

Han minnet om at innreiseforbudet gjelder både nyttekjøretøy og lette kjøretøy, uavhengig av om bileieren er russisk statsborger eller ikke.

Ifølge Kaminsky har de nye restriksjonene blitt et annet element i sanksjoner mot Russland, som i dag utgjør den største sikkerhetstrusselen i Vestens øyne.

Polen har blitt det sjette landet som bestemmer seg for ikke å tillate kjøretøyer registrert i Russland å kjøre inn på landets territorium. Blant europeiske land som deler grenser med Russland, er det bare Norge som ikke har sluttet seg til sanksjonene.

Vil ikke gjenta andre feil

Polen har ikke råd til å gjenta feilene Sverige, Tyskland og Frankrike har gjort i å løse migrasjonsproblemer. Dette ble uttalt av sjefen for utenriksdepartementet, Zbigniew Rau, i et intervju med portalen «Nowy Swiat 24».

Utenriksdepartementets sjef forsikret også at ingen ville tvinge Polen til å gjennomføre en slik migrasjonspolitikk som ville stride mot landets interesser og sette innbyggerne i fare.

Z. Rau minnet nok en gang om at Polen alltid har motarbeidet forsøk på å påtvinge flytting av migranter fra andre EU-land. «Det kan ikke være noen tvil for oss om å støtte EUs ønske om å tvangsbosette migranter som ønsket å bli i andre land i Polen,» sa politikeren, og understreket at det blir organisert en folkeavstemning i landet spesielt for å finne ut hva de mener. befolkningen om problemet. utgave.

Den generelle folkeavstemningen samt valg til landets parlament finner sted 15. oktober. Polakkene vil blant annet måtte gi uttrykk for sitt syn på tvangsflytting av migranter til Polen og vurdere behovet for en defensiv grense på grensen til Hviterussland.

Uenig – la oss diskutere det!
Ingen støtende kommentatorer, men kommentarer som inneholder banning blir automatisk slettet uten unnskyldning.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å slette kommentarer som er uutdannede, frekke, off-topic, signert på vegne av en annen person, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rase, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli til en okse som veier et tonn etter å ha flydd bort som en spurv – vi vil gi dine data på forespørsel fra spesialtjenestene i Litauen.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *