Presidenten presenterer akkrediteringsbrevet til den latviske ambassadøren til NATO, Māris Riekstiņš

Den 27. juli 2023 presenterte den latviske presidenten Edgars Rinkēvičs akkrediteringsbrevet til Latvias neste ekstraordinære og befullmektigede ambassadør til NATO, Māris Riekstiņš, ved Riga-palasset.

Siden starten av sin diplomatiske karriere i 1992, har Riekstiņš ledet Vest-Europa-avdelingen i Utenriksdepartementet i 11 år. tok stillingen som statssekretær i departementet. Ambassadøren fungerte også som generalinspektør for Utenriksdepartementet. IKKEo Fra 2007 til 2010 fungerte Māris Riekstiņš som utenriksminister i Latvia.

Som ekstraordinær og fullmektig ambassadør representerte Māris Riekstiņš Latvias interesser i USA og var også ikke-bosatt ambassadør i De forente meksikanske stater. Funksjonene til Latvias ambassadør ble også oppfylt innenfor Den nordatlantiske traktatorganisasjonen (NATO), på sin side fra 2017 til februar 2023 – i den russiske føderasjonen.

Mr. Riekstiņš ledet latviske delegasjoner for medlemskapsforhandlinger i flere viktige internasjonale organisasjoner – NATO og Verdens handelsorganisasjon. Han var leder for delegasjonen med ansvar for forhandlinger om avgrensningen av den maritime grensen mellom Latvia og Litauen og den maritime grensen mellom Latvia og Estland.

For sine meritter mottok han Order of the Three Stars i rang som kommandør (klasse III) og ros for ros i rang som storoffiser (klasse II), samt den høyeste utmerkelsen fra flere andre land.

Han fikk sin høyere utdanning ved Latvian Academy of Sports Pedagogy og en mastergrad ved Juridisk fakultet ved University of Latvia.

Māris Riekstiņš erstatter tidligere ambassadør Edgars Skuja, som hadde vært ambassadør siden 2019.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *