600 soldater deltar i «Karaliaus kirtis»-øvelsen i byen Panevėžys og regionen – AINA

31. juli «Karliaus kirtis 2023»-øvelsen organisert av King Mindaugas Hussar Bataljon av «Iležinis Vilkas» infanteribrigade til de litauiske væpnede styrker har startet og vil vare til 10. august. På mindre enn to uker samhandlet husarene med andre enheter i de litauiske væpnede styrker, det litauiske skytterforbundet, statens grensevakttjeneste, Panevėžys by- og distriktskommuner og deres institusjoner, brannvern- og redningstjenesten, litauisk politi, offentlig sikkerhet Service, sikkerhetstjenestekommando og andre institusjoner vil utføre oppgaver der alle deltakere vil kunne evaluere effektiviteten av deres aktiviteter.

Hvert år, under øvelsen, blir byen og distriktet Panevėžys erklært som en simulert militær operasjonssone. Scenariet for øvelsen endrer seg litt hver gang, men hovedmålet forblir det samme: å kunne håndtere sikkerhetssituasjonen, å danne interorganisatorisk interaksjon og samarbeid med alle enheter som deltar i øvelsen, siden hele det militære mannskapet på øvelsen trene byen Panevėžys og andre institusjoner deltar i øvelsen “Karaliaus kirtis”.

Tidsaksen for øvelsen «Kongens tale 2023» er delt inn i to deler: den sivile delen av øvelsen organiseres i løpet av den første uken og innføringen av krigslov i byen Panevėžys og i distriktet vil bli simulert i løpet av den andre. . uke. Rundt 600 soldater utstyrt med militært utstyr vil delta i øvelsen, og simulert ammunisjon kan brukes i løpet av dagen. Alle tiltak vil bli tatt i lys av at byen erklærer et høyt beredskapsnivå for hybride trusler.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *