Norge og Storbritannia er de mest populære på sesongjobbmessen

På sesongjobbmessen i Kaunas strømmer det på med jobbsøkere fra EU og Skandinavia. Arbeidsmarkedsspesialister sier at ikke alle ønsker å reise til utlandet: Arbeidsledige eller unge er også interessert i sesongjobber i Litauen.

På sesongjobbmessen er Norge og Storbritannia mest populære blant jobbsøkere, jobbtilbud i kriserammede Latvia, Polen eller Hellas er mindre attraktive.

Tyske konsulenter tilbyr jobber til leger, IT-spesialister, ingeniører, kokker eller servitører – alder spiller ingen rolle. Nordmenn forfører med høye lønninger og roser litauere – de sier de er gode arbeidere.

«Lønnen avhenger av bedriften din og regionen der du skal jobbe. Man kan tjene mer i Nord-Tyskland enn i sør. Det er enighet om at lønnen til de som kom på jobb ikke skal være forskjellig fra tyskernes lønn. – Yrkeserfaring er veldig viktig», forklarer Antje Holzmeier, Eures-konsulent i Tyskland.

«Vi kan tilby mange jobber i Norge – hovedsakelig for høyt kvalifiserte spesialister, så vel som i hotellbransjen og innen reiseliv. Godtgjørelsen for ankomster er selvfølgelig veldig høy. Lønningene er høye i Norge, men selvfølgelig livet er også dyrt, sier Hallgeir Johansen, norsk konsulent for Eures.

Ifølge representanter for Kaunas Arbeidsbørs er arbeidsledige, pensjonister så vel som skoleelever eller studenter ikke bare ute etter sesongarbeid i utlandet.

«Når kunngjøringen av sesongjobber starter i Litauen og når arbeidsgivere begynner å lyse ut ledige stillinger for jobber som tilbys om sommeren, blir strømmen av mennesker faktisk mer aktiv. Folk er interessert i både landbruksarbeid og av andre muligheter Det kombinerer ganske enkelt – noen jobber om vinteren , andre om sommeren – for å ha en stabil inntekt», forklarer Inga Balnanosienė, direktør for arbeidsressursavdelingen til Arbeidsbørsen. fra Kaunas.

Sesongbaserte jobbmesser arrangeres i et annet land hvert år.

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *