Hva er utrolig populær sakte-TV-sending i Norge?

Snøscootere, droner, nattkameraer. Teamet i NRK er klare for en direktesending av hjortetrekket, som vil vare i 168 timer, og muligens lenger dersom 1000 rådyr kommer og reiser 200 kilometer saktere enn forventet.

Dette er et utrolig populært sakte-TV-prosjekt i Norge. Hjortetrekket fra et beite til et annet i Lappland sendes direkte og uten avbrudd av den andre kanalen NRK, det kan sammenlignes med LRT-kanalen KULTŪROS. Måten den brunflekkete hvite hjorten sakte beveger seg gjennom fjellet, stopper for å beite på gresset som stikker ut fra snøen, kan også observeres på nettet. Tradisjonen med Slow TV i Norge går nesten et tiår tilbake i tid. Dette temaet blir ofte behandlet i utenlandske medier med overraskelse eller ironi: I vår tid, hvor mange studier viser redusert menneskelig konsentrasjon, kan norske seere bruke timevis på å se levende hjort i trekk, seilbåter, et mislykket laksefiske, fellesstrikking eller vedhogst og spre dem mens de brenner.

«Den nye reality-TV bryter alle regler for å interessere seeren: det er ingen historie, intet manus, ingen dramatikk, ingen slutt. Og det kalles sakte tv. Nordmennene observerte med stor interesse skipets ferd langs kysten. Jeg bør merke meg at Tåke er veldig vanlig i disse delene Norske kringkastere hadde også ideen om å sende en strikkekveld Noe har fanget nordmennenes oppmerksomhet. Vår korrespondent i Oslo vil vite hva det er, men jeg advarer. noen av bildene i rapporten vil skuffe deg over at Al Jazeera presenterte rapporten om det norske fenomenet.

Mantas Tomkūnas, en kollega ved LRT-radio i Norge, sier til «Kultūros saisei» at opprinnelsen til sakte fjernsyn ligger i selve karakteren til nordmenn, hvis dannelse i stor grad var medvirkende til av naturen. Ideen om sakte TV ble født veldig spontant, og TV-lederne selv ble overrasket over ideene som ble foreslått av de ansatte. Men da de bestemte seg for å ta en risiko, gjorde de ingen feil. Det hele startet i 2009. – et tog fra Bergen til Oslo ble sendt på Kanal 2. Dette showet slo alle tiders rekorder. Et av de mest vellykkede prosjektene er en 5,5-dagers direktereise med et passasjerskip langs norskekysten, fra Bergen til Kirkenes, en av de nordligste byene i landet. Den første sendingen varte i nesten 135 timer og kom inn i Guinness rekordbok som den lengste dokumentaren, samt UNESCOs dokumentarvliste. Direktesendingen av hjortetrekket er allerede det 11. prosjektet til allmennkringkasteren NRK. Fra de første dagene av filmingen fant selv sakte-TV-produsenter ut at de hadde valgt den tregeste flokken med hjortedyr.

15 minutter

Likte du det? Ta deg tid til å støtte MindaugasK på Patreon!

Hva er utrolig populær sakte-TV i Norge?

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *