Norsk geni tar igjen overalt – Skandinavisk informasjonsportal

Magnus Carlsen er like populær som alle andre sjakkspillere på planeten på lenge. Den 26 år gamle nordmannen er verdensmester, men det er ikke den eneste grunnen til at han vekker oppsikt. Han finner tid til å modellere, spille basketball og støtte fotballklubben Real Madrid. Dagsavisen «Sport-Express» har samlet de mest interessante fakta om det virkelig rike livet til hr. Karlsen.

En gave. I forrige uke forsvarte Karlsen sin verdensmestertittel i New York ved å slå russiske Sergey Kariakin etter flere partier hurtigsjakk. Kampen var tøff, etter 12 klassiske sjakkpartier ble resultatet 6-6. Likevel fikk den en lykkelig slutt, eller en Hollywood-historie, da Karlsen seiret 30. november, akkurat i tide til sin 26-årsdag.

Mozart. Nordmannen kalles ofte sjakkens Mozart, fordi talentet hans var hevet over tvil selv i barndommen. Herr Karlsen ble stormester i en alder av 13 år, 4 måneder og 27 dager. Dette er det tredje resultatet i verden. Indiske Parimarjans Negis passerte Norge med fem dager, mens rekordholder er S. Kariakinas. Russ møtte Grandmaster-standarden i en alder av 12 år og 7 måneder.

Herr Karlsen, 15, ble den yngste kandidaten til verdensmestertittelen i sjakkhistorien. I en alder av 16 år ble nordmannen også den yngste spilleren som nådde 2700 poeng. grense i rangeringen til Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE). Rekordene stopper ikke der. 2800 poeng krysset Magnus også målstreken som yngst. Og i 2013 var poengsummen hans 2872 poeng. Dette er en absolutt rekord.

I tillegg er Karlsen den første til å bli verdensmester i tre kategorier: klassisk sjakk, hurtigsjakk og flashsjakk. Han fikk retten til å bli kalt verdens beste i 2013, da han kronet indiske Viswanathan Anand (Viswanathan Anand). i 2014 forsvarte nordmannen tittelen i en kamp med samme skip.

Student. I 2009 annonserte VG at Karlsens personlige trener ikke var hvem som helst, men den levende sjakklegenden Garis Kasparov. Da lå nordmannen på fjerdeplass på FIDE-rankingen, oppgaven var å bli leder. Samarbeidet fortsatte i ett år. I løpet av denne tiden jobbet læreren og studenten i to forberedende økter og en to ukers treningsleir i Kroatia. I tillegg kommuniserte sjakkspillere konstant med datamaskinen. Karlsen innrømmet at samarbeidet med G. Kasparov hjalp ham til å bedre forstå mange posisjoner.

«Jeg har trent nordmannen i et år og har allerede blitt overrasket over hvor nøyaktig, intuitivt og uten ekstra beregninger han vurderer posisjonen i styret. Stilen min er en helt annen. Dette krever en enorm konsentrasjon av energi og arbeid, en Grundig analyse av mange alternativer Dette er den eneste måten for meg å finne den rette veien Mr. Karlsen tilhører en annen mesterskapstradisjon. Den som er representert av José Capablanca og Anatoly Karpov med absolutt hørsel», beskrev nordmannen spillet.

Til å begynne med trente han forresten herr Karlsen i hemmelighet. Det er ingen hemmelighet at Peter Heine Nielsen, mannen til den beste litauiske sjakkspilleren Viktorija Čmilytė-Nilsen, er en av de norske trenerne.

Titan. I 2013 inkluderte magasinet Time Mr. Karlsen på listen over de 100 mest innflytelsesrike menneskene på planeten i kategorien Titans. Foruten sjakkspilleren kom folk som rapperen Jay-Z, oppfinneren Ilon Musk og basketballspilleren LeBron James på listen. «Hans intuitive spillestil bevarer sjakkmystikken i en tid da alle datafans tror at spillet blir enklere.» Mr. Karlsen er like karismatisk og uavhengig som han er talentfull. Og hvis han klarer å gjenopplive interessen for kongespillet, vil vi snart leve i herr Karlsens epoke,” sa G. Kasparov, som skrev en kommentar til denne utnevnelsen.

Tresking. Tilskuernes oppmerksomhet rundt M. Karlsens kamp med S. Kariakin økte etter hver kamp og nådde rekordnivåer. I Norge ble noen kvelder fulgt direkte på TV av nærmere 1,5 millioner mennesker. mennesker. Det skal ikke glemmes at kampen om sjakkkronen falt sammen med starten på skiskytter- og skisesongen, som er de mest populære idrettene i Norge. I tillegg måtte jeg se showene om natten.

Enda større publikum så showene på nettet. I følge FIDE-president Kirsan Ilyumzhinov så mer enn 3 millioner mennesker den 12. kampen på nettet. sjakkentusiaster. «Hvert parti følges av folk fra 217 land, og dette er en absolutt rekord,» sa K. Iliumzhinovas. Analytikere fant at det totale publikummet for direktesendinger var 7 millioner. seerne. Mer enn 30 000 er opprettet over hele verden. publikasjoner om M. Karlsens kamp med S. Kariakin.

Hypnotisør. Herr Karlsen blir ofte sammenlignet med en spesielt kraftig datamaskin. «Han slår de beste sjakkspillerne i posisjoner som normalt vil føre til uavgjort.» Teknikken hans er fenomenal og noen ganger virker det som det ikke er noe nervesystem i det hele tatt. Herr Karlsen er utmerket til å beregne alternativer. Han er en sjakkmaskin som søker resultater», – i 2010. nordmannen ble beskrevet av stormester Yevgenijs Berejevs.

Det er imidlertid en annen oppfatning at Karlsen besitter hypnotiske evner. Dette skriver den sveitsiske stormesteren Viktor Korchnoius i sin bok. «Det er noen få mennesker i sjakkverdenen som har utrolige hypnotiske evner. Jeg tror at Michail Talis, Henrique Mecking og M. Karlsen ikke alltid oppnådde sine seire på en sportslig måte,» forklarte V. Korchnoius.

Et mål for en milliardær. I januar 2014 spilte Mr. Karlsen en oppvisningskamp med en av de rikeste menneskene i verden, Bill Gates, på den skandinaviske kanalen NRK. Nordmannen hadde 30 sekunder på alle bevegelser og motstanderen 2 minutter. Ni bevegelser og 12 sekunder var imidlertid nok til at gründeren kunne deklarere målingen.

Ekte. Mr. Karlsen elsker fotball og er en lojal Real Madrid-fan. I 2013 foreslo lederne for Madrid-klubben stormesteren å ta det første symbolske sparket i kampen mot Valladolid-laget. Magnus benyttet seg av invitasjonen. Da Mr. Karlsen forsvarte mestertittelen i 2014, sendte presidenten til «Real» Florentino Perez (Florentino Perez) ham en ny invitasjon. Dermed er den norske sjakkspilleren en av de sjeldne som har fått æren av å gjøre to symbolske trekk under en kongelig klubbkamp.

Basketball spiller. En sjakkspiller er absolutt ikke likegyldig til sin fysiske form. Ikke bare ser han på fotball, men han spiller det også. I tillegg går Karlsen regelmessig på treningssenteret og går på ski. «Jeg liker også tennis, squash og basketball. Det er sant at jeg ikke er en god basketballspiller, men jeg elsker dette spillet. Det er så mye slåssing, det gir stor glede», sa Karlsen.

På slutten av kampen mot S. Kariakin kom nordmannen til ekstrakampene iført sokker med NBA-logo. i 2014 ga Mr. Karlsen også glede til litauiske basketballfans. Før kampen med V. Ananda dukket han opp på hotellet med den berømte «hodeskalle»-trøyen til det litauiske landslaget.

Modell. Herr Karlsen kombinerer med suksess sin karriere som sjakkspiller med fotoshoots. I 2010 deltok han i en reklamekampanje for en kleslinje med skuespillerinnen og modellen Liv Tyler. i 2014 var partneren hans innen klesreklame allerede en annen modell, Lily Cole. Nordmannen er også ansiktet ut mot en sjakkapp for smarttelefoner. Annonsekontrakter lar Magnus tjene over en million amerikanske dollar per år.

republikk.lt

Likte du det? Bruk et sekund på å støtte MindaugasK på Patreon!

Norsk geni tar igjen overalt

sfgdfg

Nicolia Hansen

Hipstervennlig matfanatiker. Prisvinnende arrangør. Typisk ølfanatiker.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *