Hvalross Freya dukket opp i Norge etter å ha krysset Nordsjøen

Hvalross Freya, som døde sent i fjor Jeg ble i tre uker rundt Vadeøyene og i havnene i Harlingen og Den Helder, ble oppdaget igjen denne uken. Ikke i Nederland denne gangen, men i Norge! Og de er like overrasket som oss.

Det melder den norske rikskanalen NRK. Etter en lang reise over Nordsjøen bestemte Freya seg for å hvile seg ved brygga i marinaen i Sarpsborg sør for Oslo. Også der ble folk overrasket over dyrets besøk. – Det er helt spektakulært at vi har hvalross på besøk her, sier biolog Rune Aae til TV-stasjonen.

Dagens samtale

Også her skaper sjøpattedyret nå overskrifter. Eksperter oppfordrer nysgjerrige til å holde avstand til dyret. Freya har allerede svømt noen timer. Etter at hvalrossen først ble oppdaget rundt den nederlandske kysten i september, dukket den også opp nær den skotske øya Vementry i desember.

Det ble antatt at Freya var på vei tilbake til Arktis, hennes naturlige habitat. Den ser nå ut til å ha krysset Nordsjøen mot Skandinavia, hvor den først ble sett igjen nær Smögen i Sverige og nå litt lenger nord ved Sarpsborg i Norge.

Rapporten ovenfor er allerede publisert i Hart van Nederland

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *