Nordmennene innfrir ikke forventningene til Latvia; plassen i kvartfinalen må vinnes i en hockeykamp mot Sveits / Artikkel

(fullført ved at Tyskland når kvartfinalen)
Slovakene tok ledelsen 3-0 i første omgang, og fordelen var aldri mindre enn to mål.

Den første tredjedelen av episodene

Det slovakiske landslaget åpnet scoringen i det 4. minutt – etter en pasning fra baksiden av målet var Mareks Hrivíks smidigere ved stolpen enn den norske forsvarsspilleren og keeperen Henrik Haukeland. Nordmennene svarte med et skudd i tverrliggeren, mens det slovakiske landslaget doblet ledelsen frem til midtveis i tredje periode – Peters Cehlárik nølte ikke med å benytte muligheten til å skyte foran mål . Heller ikke det norske forsvaret holdt tilbake Robert Lantos, som sørget for 3-0 med en kjapp solokontring.

Andre lags episoder

Nordmennene kom på måltavla tidlig i andre omgang da Markus Vikingstad omsatte en god pasning foran mål. Det slovakiske landslaget hadde flere gode sjanser til å øke ledelsen, men de forble uutnyttet.

Den tredje tredjedelen av episodene

Tre og et halvt minutt før kampslutt ble den norske landslagskeeperen byttet ut med en utespiller, noe som gjorde at Rihard Paniks kunne sende pucken i tomt mål.

Dersom slovakene ikke klarte å beseire nordmennene i ordinær tid, ville det latviske landslaget garantert delta i kvartfinalen. Mens det slovakiske landslaget avsluttet puljerunden med seier i ordinær tid, trenger det latviske landslaget minst ett poeng for uavgjort i ordinær tid i den siste kampen i undergruppen.B mot sveitserne tirsdag kveld kl. fortsette mesterskapet i sluttspillet.

Samtidig, i undergruppe A i Tammerfors, slo tyskerne det franske laget 5-0 og sikret seg en kvartfinaleplass.

Episoder fra kampen mellom Tyskland og Frankrike

Senere tirsdag kunngjøres vinnerne av 2. plassen i undergruppe B under kampen mellom kanadiske og tsjekkiske hockeyspillere i Riga, samt at det svenske og amerikanske landslaget møtes i kampen om førsteplassen til sub- gruppe A. På slutten av dagen i Tammerfors skal det lokale finske laget spille mot det danske landslaget.

De fire sterkeste lagene fra hver gruppe spiller kvartfinale.

I undergruppe B i Riga er deltakelsen i knockoutturneringen allerede sikret av landslagene i Sveits, Tsjekkia og Canada, men i undergruppe A i Tammerfors er plassen i kvartfinalen garantert i USA, Sverige, Finland og Tyskland.

Hockey-VM finner sted i Riga og den finske byen Tammerfors, hvor medaljevinnerne offentliggjøres under finalen 28. mai.