NATOs generalsekretær oppfordrer Tyskland til å øke forsvarsbudsjettet / Artikkel

«Under den kalde krigen, da Konrad Adenauer eller Willy Brandt var ved makten, var forsvarsutgiftene mellom 3 og 4 prosent av den økonomiske produksjonen,» sa Stoltenberg i et intervju publisert av Funke Mediengruppe.

Stoltenberg påpekte at situasjonen er lik i hjemlandet Norge. «Vi gjorde det da, og nå må vi gjøre det igjen,» la han til.

Stoltenberg minnet om beslutningen som ble tatt på NATO-toppmøtet i Vilnius i juli om at 2 % av bruttonasjonalproduktet (BNP) er minimum for militærutgifter, men Berlin har fortsatt ikke klart å nå dette målet.

NATOs generalsekretær sa at han forventet at mange allierte ville overgå dette målet.

Stoltenberg, en tidligere norsk statsminister, innrømmet at han forsto hvor vanskelig det er å øke forsvarsbudsjettet når det også trengs ytterligere midler til helse, utdanning og infrastruktur. Men hvis spenningen øker, vil forsvarsutgiftene måtte øke, understreket han.

Stoltenberg sa at Tyskland var på vei til å nå NATOs mål om å bruke 2 % av sitt BNP på forsvar, og la til at det gjorde en stor forskjell om et land som Tyskland holdt fast ved dette målet eller ikke.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *