VM for kvinner. Japanerne knuser Spania til å utfordre Norge i 16-delsfinalen

Vi kjenner plakatene for de to første åttendedelsfinalene i dette kvinne-VM: neste lørdag møter Japan – den klare vinneren over Spania denne mandagen (4-0) – Norge mens spanskene møter Sveits.

Av skriver med AFP
31. juli 2023 kl. 10:56 | oppdatert klokken 11:48

Japan knuste Spania (4-0) mandag i Wellington for å vinne førsteplassen i gruppe C på bekostning av La Roja, som møter Sveits i 16-delsfinalen i verdenscupen for kvinner. Japanerne, verdensmestere i 2011, møter Norge førstkommende lørdag.

De to valgene, som vant sine to første kamper i turneringen, gikk inn i kampen allerede kvalifisert, med det eneste målet å komme først.

LES OGSÅ: Norge kvalifiserte seg knapt med Sveits

Til tross for de begrensede innsatsene, sender omfanget av resultatet en sterk advarsel til det ambisiøse Spania, ubeseiret siden februar og som ikke hadde tapt med en slik margin på ni år.

En leksjon i realisme fra japanske kvinner

Favoritter, lagkameratene til den doble Ballon d’Or-vinneren Alexia Putellas, fikk en leksjon i realisme fra det beste angrepet i konkurransen (11 mål).

Ved pause, den 6e nasjonen på FIFA-rankingen hadde nesten tre ganger så mange pasninger som motstanderne, men sistnevnte ledet 3-0, etter å ha scoret på tre blokker.

Hinata Miyazawa (12)e40e) og Riko Ueki (29e), på et avvist skudd av Irene Paredes, illustrerte den dødelige effektiviteten til japaneren, som forbløffet spanjolene målløse i andre omgang. Mina Tanaka, med et vakkert krøllet skudd, avsluttet festivalen på slutten av kampen (82e).

Klassifiseringen av gruppe C

Første suksess for Zambia

Zambia, som deltok for første gang i sin historie, både menn og kvinner, i et verdenscup, oppnådde sin første suksess ved å slå Costa Rica (3-1) i Hamilton.

Korrigert av Japan (5-0) og Spania (5-0) og allerede eliminert før kampen, kommer zambierne ut med heder etter å ha scoret sine tre første mål i et verdensmesterskap takket være Lushomo Mweemba (3)e), Barbra Banda (31e) fra straffemerket og Racheal Kundananji (90e+3).

Costa Rica, også allerede eliminert før møtet, reduserte gapet i scoringen til Melissa Herrera (48e), men endte derfor sist med tre tap.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *