DIREKTE TEKST. Russlands krig i Ukraina; okkupantene gjenopptok offensiven i Avdiyivka

Ukraina brukte USA-leverte ATACMS-missiler for første gang for å angripe flyplassene Berdyansk og Luhansk. Disse angrepene vil sannsynligvis påvirke Russlands evne til å forsvare og angripe på fronten, ifølge det britiske forsvarsdepartementet.

Britiske etterretningstjenester bemerker at det ennå ikke er mulig å kvantifisere den russiske føderasjonens endelige tap etter streikene i Ukraina. Det er sannsynlig at 9 russiske militærhelikoptre ble ødelagt i Berdyansk og 5 i Luhansk.

Etterretningstjenestemenn sier at russerne bruker Berdyansk som base for operasjoner for angripere i Sør-Ukraina. Byen er et viktig logistikksenter som den russiske føderasjonens offensive og defensive evner er avhengige av.

«Hvis de bekreftes, er det sannsynlig at disse tapene vil påvirke Russlands evne til å forsvare seg og utføre ytterligere offensive aktiviteter i denne retningen,» ifølge det britiske forsvarsdepartementet.

Å kompensere for lufttap vil være vanskelig på kort og mellomlang sikt. Videre vil tapet av helikoptre øke presset på russiske piloter og fly, allerede utslitt av krigen.

«Det er en reell mulighet for at denne streiken vil tvinge Russland til igjen å flytte sine operative baser og kommandosentraler bort fra frontlinjene, noe som øker presset på forsyningskjeder,» heter det i rapporten.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *