LTV beklager at de ikke har kringkastet hockeylagets hjemmearrangement direkte / artikkel

Priede bemerket at fredag ​​26. mai fikk LTV vite at et offentlig velkomstarrangement for det latviske hockeylaget var planlagt i Riga mandag 29. mai, så det ble besluttet å dekke det på LTV1 air, på LSM-portalen og på sosiale nettverk. Samtidig fortsatte LTV Sport-redaksjonen intensivt arbeid, og sendte de latvisk-kanadiske, latvisk-amerikanske og finske finalekampene i Tammerfors, og laget «hockeystudier» og annet innhold relatert til mesterskapet i hockeyverdenen.

For å implementere planen for direktesending, ikke bare for mottak av det latviske hockeylaget ved Frihetsmonumentet, men også på flyplassen og på vei til sentrum, ble det besluttet å bruke fire kringkastingsenheter for videosignaler.

Bruken av den eneste egnede mobil-tv-stasjonen (PTS) tilgjengelig for LTV var ikke mulig i den gitte situasjonen, siden det tekniske scenariet for arrangementet ikke var kjent før søndag kl. 12.00 og det n Det var ikke teknisk mulig å koordinere plassering av komplekset PTS – den ene 19 meter lang varebil og den andre 12 meter hjelpebil – frem til mandagens direktesending 100-150 meter fra Frihetsmonumentet i henhold til de tekniske kravene, samtidig som det sikres installasjon av nødvendig kommunikasjonsutstyr, strøm, en stall Internett-tilkobling og PTS-sikkerhet, som ville være nødvendig under installasjonsfasen og gjennom hele arrangementet for å garantere sikkerheten til utstyret i mengden.

I forhold med usikkerhet, når det først ble kjent ved midnatt på den offentlige helligdagen som ble kunngjort i landet og følgelig den mulige økningen i antall besøkende til nettstedet, var målet med LTV alltid å sikre maksimal mobilitet – å være tilstede og reflekterer alle hendelser som er viktige for publikum med mobile nettverksenheter, forklarte Priede.

Ifølge ham har redaksjonen til LTV Sport så langt bare hatt positiv erfaring med bruk av utstyr for videosignalsendinger, også kringkasting av arrangementer med et stort antall besøkende (for eksempel maraton fra Riga, vertskap for de olympiske mesterne i 3×3 basketball i Riga, sportsspillene «Arena Rīga»), men denne gangen ble utsolgt på grunn av tap av mobilkommunikasjon, LTV var ikke i stand til å gi ønsket kvalitet på overføringen.

«Vi er klar over dette og tar ansvar for utfallet. På vegne av hele LTV-laget beklager vi til alle seere for skuffelsen forårsaket av direktesendingen av National Team Home Event. Latvisk hockey.

Vi har evaluert arbeidet vårt med å levere denne direktesendingen – vi vet hvilke ytterligere risikofaktorer som må tas i betraktning for at slike situasjoner ikke skal skje igjen. LTV tok opp hockeylagets hjem i videoopptak, denne historisk betydningsfulle hendelsen vil bli bevart i arkivene og kan sees på «REplay.lv», sa Priede.

Mandag 29. mai krevde Rådet for offentlige elektroniske medier (SEPLP) en forklaring fra LTV for ikke å ha levert direktesending. Den 29. mai hørte SEPLP informasjon om omstendighetene rundt hendelsen i en samtale med LTV-styremedlemmer og ba dem gi en skriftlig forklaring innen 2. juni om hvordan dekningen av en slik hendelse var planlagt og hvordan risikoen ble vurdert når de valgte å ikke . bruk mobil-TV-stasjonen i dette tilfellet.

I tillegg ble styret instruert om å gi en forklaring på det direkte ansvaret til styremedlemmer og andre ansatte i denne spesielle saken, inkludert rettidig kommunikasjon med offentligheten.

SEPLP understreket at det er like viktig å trekke konklusjoner fra en slik sak for å forhindre lignende situasjoner i fremtiden, spesielt når det gjelder å informere publikum i nødssituasjoner.

KONTEKST:

Det latviske ishockeylaget for menn vant bronsemedaljen i verdensmesterskapet etter å ha slått USA 4-3 på overtid i Tampere søndag.

På den ekstraordinære sesjonen til Saeima søndag 28. mai, kort før midnatt, til ære for ishockeylagets store prestasjon, ble det besluttet å erklære mandag 29. mai 2023 som en helligdag, og det latviske ishockeylaget vinner. bronsemedaljen til verdensmesterskapet i ishockey 2023.

Mandag 29. mai reiste det latviske hockeylandslaget hjem etter verdensmesterskapet. For å feire suksessen til hockeyspillerne tilbrakte flere tusen mennesker nasjonaldagen ved Frihetsmonumentet, hvor det latviske hockeylaget ble ønsket velkommen og hedret ved en spesiell begivenhet.

Mobiloperatører innrømmet at belastningen på mobilnettverket nær Frihetsmonumentet, som ventet på det latviske hockeylaget til verdensmesterskapet i hockey, var veldig høy.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *