Norsk partileder i trange sko etter å ha stjålet Hugo Boss-solbriller fra butikken

Bjørn Moxnes© BILDBYRÃ…N

I Norge har det blitt sagt mye om den sosialistiske politikeren Björnar Moxnes. Den 41 år gamle lederen for venstresiden Rot ble hardt betent etter at han forsøkte å stjele dyre solbriller på Oslo lufthavn.

Moxnes regnes som et stort politisk talent, men populariteten hans har fått en alvorlig knekk de siste dagene. Fakta er fra 16. juni, da Moxnes ble brutalt pågrepet av politiet på Oslo lufthavn. CCTV-opptak viste at han tok et par Hugo Boss-solbriller verdt rundt €100 fra en butikk uten å betale.

I et Facebook-innlegg etterpå beklaget Moxnes. «Jeg ser at noen synes politiets reaksjon var overdreven, men de gjorde bare jobben sin,» skrev han. — Det var jeg som gjorde feilen. Selv om Moxnes understreket at han ikke med vilje stjal brillene. Han sa at han ved et uhell la de nye brillene i frakkelommen, forutsatt at de var hans.

Det stoppet imidlertid ikke der. For da han litt senere oppdaget at han hadde tatt med nye briller uten å betale, kom ikke Moxnes tilbake til butikken. «Jeg fikk panikk og var redd for hvordan det ville være hvis jeg gikk tilbake til butikken. Hva ville de tenke om meg? Og så gjorde jeg en feil igjen. I stedet for å gå tilbake og se personalet fra butikken i øynene, Jeg tok av prislappen og la brillene i kofferten.

Ikke rom for unnskyldninger

Da en vakt kom for å fortelle ham om solbrillene litt senere, sa Moxnes at han skammet seg veldig. «Det var ikke lenger rom for unnskyldninger, jeg måtte ta konsekvensene. Jeg har brillene og en bot på 3000 norske kroner (ca. 258 euro, red.anm.) venter betalt.

Den bemerkelsesverdige rekkefølgen av dårlige avgjørelser har fått mange nordmenn til å stille spørsmål ved oppriktigheten i Moxnes» forklaring. At den sosialistiske politikeren i utgangspunktet også benektet fakta overfor butikkdetektiven som konfronterte ham med det, svekket bare bildet hans ytterligere.

I går kveld holdt partiet hans et møte om hendelsen. Moxnes selv var ikke tilstede, partilederen sykmeldte seg. Men til tross for kritikk fra andre politiske hold, bestemte partimedlemmer seg for å beholde troen på Moxnes.

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *