Direktøren skjenker vin til Helmani, ordføreren i Ogre, på Nordic Day-arrangementet

Direktøren forklarte til LETA-byrået at de nordiske landene for henne er en modell for demokrati. Ifølge henne er det lurt at ambassader feirer nasjonale høytider sammen. Herr Helmanis» tilstedeværelse fikk ham imidlertid til å reflektere over de udemokratiske arbeidsforholdene til ansatte i Ogre Museum og andre kulturarbeidere.

«Jeg er en følelsesmenneske, og jeg fikk en spontan reaksjon på hvorfor et arrangement som jeg vil kalle demokratisk blir deltatt av en ikke-demokratisk person. Jeg bodde lenge i Norge, og der øser artistene nok på hodet. Jeg er imidlertid veldig lei meg for representanten for Danmark, som sto ved siden av Helman, som helte vin på den. Det var ikke planlagt, «forklarte direktøren.

Helmanis utløste offentlig hån tidligere i år da det oppsto en tvist mellom ledelsen i Ogre kommune og ansatte i Ogre Museum om planen hans om å vise frem porselenssamlingen som eies av den sanksjonerte russiske oligarken Piotr Avens.

På den tiden protesterte museets tjenestemenn mot Helmanis» plan om å holde en utstilling av den sanksjonerte russiske oligarken Pyotr Avens porselen fra hans private samling, mens styrets ledelse fulgte beslutningen om å reorganisere museet.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *