Latviske ishockeyspillere må krysse grensen til Kasakhstan for å kvalifisere seg til kvartfinalen i verdensmesterskapet

Fredag ​​slo latviske hockeyspillere det slovenske laget 3:2 i turneringens femte kamp.

På de siste fem kampene har Latvia scoret 10 pucker i motstandermålet. Rodrigo Ābols og Rikards Bukarts scoret to mål hver, Kaspars Daugavins, Mārtiņš Dzierkals, Tom Anderson, Oskars Cibulskis, Roberts Bukarts og Oskars Batņa scoret ett hver.

Vårt lags mål i alle fem kampene var Artūrs Šilovs, som erstattet Ivars Punnenova, som scoret to ganger i ligaåpningen i det femte minuttet. Shilov reddet 90,5 % av skuddene, som er den 11. beste indikatoren i turneringen. Motstanderne klarte å slå Artūras 2,4 ganger per kamp i gjennomsnitt.

Kasakhstan slo Norge på straffe i den første kampen, men gikk deretter på tap i kamper mot gruppefavorittene Tsjekkia (1-5), Sveits (0-5) og Canada (1-5). Fredag ​​klarte ikke Kasakhstan å forsvare en tomålsledelse, men holdt unna 51 skudd fra Slovakia og feiret nok en shootout-seier, 4-3.

Lag fra Latvia og Kasakhstan har møttes fem ganger i verdensmesterskapet. Latverne vant de fire første kampene med et målforhold på 17:8, men i fjor tapte de i Riga i en straffekonkurranse (2:3).

Innholdet fortsetter etter annonsen

Annonse

Med 12 poeng på fire kamper tar Sveits førsteplassen i gruppen, Canada har 11 poeng, Tsjekkia har ti poeng og Latvia er nummer fire med åtte poeng på fem kamper. Slovakia ligger bak vertene med fem poeng på fem kamper, Kasakhstan har fire poeng på fem kamper og Norge på fire kamper, mens Slovenia har null poeng på fem kamper.

Latvia møter Sveits tirsdag.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *