våpenproduksjon for Ukraina hindret av TiktTok datasenter

«Jeg utelukker ikke at det ikke er tilfeldig at denne virksomheten er nær et forsvarsselskapsa konsernsjefen i det norske konsernet Nammo. prima91 / stock.adobe.com

Tilstedeværelsen av et datasenter for det kinesiske sosiale nettverket hindrer utvidelsen av en norsk våpenindustriside.

«Vi er bekymret når vi ser vår fremtidige vekst konkurrere med kattevideolagringsa den europeiske våpenforsyningsgiganten Nammo. For hva ? Fordi dets hovedproduksjonssted i Norge ser utvidelsen hindret av tilstedeværelsen av et datasenter, som tilhører den kinesiske juggernauten… TikTok. Sistnevnte bruker faktisk en stor del av regionens elektrisitet, rapporterer FinancialTimes .

Og dette mens krigen fortsetter å rase i Ukraina og våpenordrer vokser på det gamle kontinentet. I løpet av ett år har bestillinger fra EU multiplisert med 15 og vil slite med å bli honorert av norsk industri.

«Jeg utelukker ikke at det ikke er ved ren tilfeldighet»

Morten Brandtzaeg, administrerende direktør, lurte på tilstedeværelsen av denne giganten nær sin industri: «Jeg utelukker ikke at det ikke er ved ren tilfeldighet at denne aktiviteten er nær et forsvarsselskap… Jeg kan ikke utelukke det.»

Energileverandøren Elvia forsvarte seg på sin side med å erklære at de respekterte prinsippet om «først til mølla». Ifølge henne er det derfor umulig å skaffe den strømmen som er nødvendig for utvidelsen av produksjonsstedet. Konfrontert med dette avslaget uttrykte administrerende direktør i det norske selskapet ideen om at hans bransje burde bli en prioritet: «For Europa er dette en stor bekymring: kritiske industrier må ha tilgang til energi«.


Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *