Finske ishockeyspillere vinner det siste gruppespillet i verdensmesterskapet

Marco Antila, Ate Ohtamā, Ville Poka, Hannes Björninen, Juho Lammiko, Kasperi Kapanen og Nicolas Matinpalo scoret for vinnerne.

Danskene scoret da stillingen allerede var 0:7, Nikolay Ehlers utmerket.

Bjorninen hadde tre (1+2) poeng, Mantipalo – to (1+1), Mikael Sepele hadde tre assist, Kāpo Kako hadde to.

I det finske målet reddet Emil Larmi 13 skudd, mens den danske keeper George Serensen hadde 40 skudd.

I andre gruppe A-kamper i Tammerfors tirsdag slo USA Sverige 4-3 i ekstraomganger for å toppe gruppen, mens Tyskland slo Frankrike 5-0 for å sikre en plass i 16-delsfinalen.

I gruppe A vant USA med 20 poeng på syv kamper, Sverige hadde 18 poeng, Finland hadde 16, Tyskland hadde 12 poeng, og sikret dem alle en plass i sluttspillet. Åtte poeng ble samlet inn av Danmark, fire av Frankrike, tre av Østerrike og Ungarn, som må ut av elitedivisjonen.

I Riga, i kampen om andreplassen i gruppe B, slo Canada Tsjekkia med 3:1, Slovakia slo Norge med 4:1 og Latvia vant kampen mot Sveits med 4:3 på overtid og gikk videre til kvartfinalen. . .

I gruppe B har Sveits 19 poeng på syv kamper, Canada har 15 poeng og Latvia og Tsjekkia har 13 poeng. 11 poeng ble samlet inn av Slovakia, syv av Kasakhstan, seks av Norge, men Slovenia avsluttet verdensmesterskapet uten å ta poeng.

De 16 lagene som deltar i turneringen er delt inn i to grupper på åtte lag hver, som garanterer syv kamper for hvert lag. De fire beste lagene fra hver undergruppe vil fortsette kampen om medaljer i kvartfinalen, mens de svakere lagene fra de to gruppene vil forlate den sterkere divisjonen, med Polen og Storbritannia i topp 16. neste år.

Sonja Ege

Banebryter for mat. Leser. Internett-forsker. Zombie fan. Vennlig gründer. Innadvendt. Nettelsker

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *