2023 Uke 25 Forhåndsvisning av albumanmeldelse

Hver uke kommer dusinvis av nye album til redaktørene til Maxazine. Altfor mange til å høre på dem alle, enn si å se dem igjen. En anmeldelse hver dag sikrer at for mange album blir liggende igjen. Og det er synd. Derfor publiserer vi hver søndag en oversikt over albumene som når ut til forlagene i korte anmeldelser.

Emma Steinbakken – Hjem

«Hjem» er Emma Steinbakkens nye album. Steinbakken er en 20 år gammel singer-songwriter fra Norge som raskt gjør seg bemerket i musikkbransjen. Steinbakkens musikk er preget av hans klare, kraftfulle stemme og ærlige, relevante tekster. Hun har fått ros for sitt modne forfatterskap, som ofte tar for seg temaer som sorg, tap og selvoppdagelse. I 2020 ble Steinbakken nominert til en Spellemannprisen, den norske ekvivalenten til Grammy Awards. Med sitt talent og økende popularitet vil Emma Steinbakken garantert spille en viktig rolle i musikkbransjen i årene som kommer. Det blir noe å gjøre med det nye albumet. Den er full av veldig godt produsert og fengende kommersiell popmusikk. «Used to Love» har for eksempel absolutt nådd sitt potensial, «Gold» passer også perfekt inn i dagens topp 40-format. Kanskje en ny internasjonal stjerne fra Skandinavia. (Jan Vranken) (7/10) (Epic Records Tyskland)

Lil Rye–Go Lil Rye

Lil Rye (navnet på passet er Ryedan ​​​​Smith) er en kommende østkyst-rapper som raskt gjør seg bemerket med sin unike blanding av hiphop og R&B. Lil Ryes musikk er preget av hans glatte stemme, fengende melodier og introspektive tekster. Han skriver ofte om sine personlige erfaringer, for eksempel sine psykiske problemer og håp for fremtiden. Lil Ryes musikk har blitt kritikerrost for sin ærlighet og sårbarhet, og han har blitt sammenlignet med artister som J. Cole og Drake. Nå har han gitt ut sitt første album med tittelen «Go Lil Rye», i to deler med totalt ikke mindre enn 32 spor, med en total spilletid på 60 minutter, som er preget av en sta, men kommersiell tilnærming. Blandingen mellom R’n’B og rap er selvsagt ikke rart, men Rye har sin egen lyd i denne varianten, som vil hjelpe på gjenkjenneligheten. Spørsmålet er om dette vil spre seg til Nederland. Tilbudet på dette markedet er veldig bredt. Lil Rye er imidlertid ren nok til å knuse noen få potter. (Jan Vranken) (7/10 (verdensmusikk)

Royal Thunder – Rebuild the Mountain

Gruppen er tilbake etter seks år med nytt album. Tittelen på dette nye albumet «Rebuilding The Mountain» har nok noe med det å gjøre. Gruppen er tilbake som en trio etter litt frem og tilbake fra bandmedlemmene. Fjellet kalt Royal Thunder er tilbake på sin rettmessige plass med ankomsten av dette nye albumet. «Live To Live», for eksempel, er en vakker progressiv semi-ballade full av følelser i vokalen. Fin gitarlyd også. En fin blanding av prog, psych og grunge. Jeg håper neste album ikke tar så lang tid. (Rik Moors) (7/10) (Spinefarm Music Group)

Svaner – tiggeren

Swans er et amerikansk eksperimentelt rockeband dannet i Chicago i 1982 av Michael Gira. Bandets musikk er preget av sin langsomme, tunge og ofte slitende lyd, samt dens lyriske temaer som fremmedgjøring, fortvilelse og vold. Swans musikk er blitt beskrevet som «doom metal for sinnet» og «industriell støy med en sjel.» Swans påvirket en rekke andre band, inkludert Nine Inch Nails, Tool og Radiohead. Swans regnes som et av de viktigste og mest innflytelsesrike bandene innen eksperimentell rock. Musikken deres er provoserende og ofte urovekkende, men også unektelig kraftfull og revolusjonerende. Fortsatt på det nye albumet deres innhenter gruppen deg umiddelbart, bare for å slippe deg løs på slutten av de 11 sangene. Å høre på dette albumet er en intens opplevelse. «Himmelen er min». aldri gi slipp når du først har det i hodet. Ganske skummelt spor, skummelt bra. (Jan Vranken) (8/10)(Young God Records)

Natassian Ullmann

Frilans popkulturelsker. Typisk nettguru. Prisvinnende gründer. Hengiven bacon-banebryter. Musikkviter

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *