Lærere tilbys en metodikk for undervisning i entreprenørskap til barn og unge

Metodikken er utviklet innenfor rammen av EØS-tilskuddsprosjektet «Entreprenørskap i Zemgale», hvor en av partnerne er Innovasjonssirkelnettverket i Norge, som er et samarbeidsnettverk av lokale og regionale kommuner, d-institusjoner, frivillige organisasjoner og private organisasjoner. . I tillegg er de norske pedagoger som har lang erfaring innen entreprenørskapsutdanning for barn og unge. Dette skjer på alle utdanningsnivåer, i samarbeid med lokale gründere og samfunnet. Det arrangeres konkurranser og utstillinger der unge mennesker møtes, presenterer utdanningsbedriftene sine, samt resultatene som er oppnådd.

I metodikken «Tilpasse den norske metoden for undervisning i entreprenørskap til barn og teste den i Zemgale» er det mulig å bli kjent med den norske læringsmodellen, prinsippene for bærekraftig entreprenørskap, mulighetene for å lære nytt entreprenørskap i ulike aldersgrupper, læring om lærerrollen og forretningsplan, samt få ideer og ressurser til andre opplæringsmuligheter. En betydelig merverdi av metodikken ligger i de ti oppgavene med detaljerte trinn og aktiviteter for å fullføre oppgaven, som vil hjelpe elevene å gå gjennom forretningsstadiene som idégenerering, planlegging, forskning, markedsføring, utvikling av en forretningsplan, presentasjon, konkurrent analyse, produktutvikling og til slutt en objektiv egenvurdering.

På nettsiden til Zemgale planregion HER

Den nevnte metodikken er fritt tilgjengelig for alle interesserte. Entreprenørskapslæring er viktig for at barn og unge skal tilegne seg kunnskapen og ferdighetene som trengs for å starte bedrift, yte tjenester og lage produkter. Læring er basert på kreativitet og samarbeid, samt materialbruk, design, teknologi, presentasjon og salg. Det legges stor vekt på råvare- og produktgjenvinning, bærekraft, etikk og arbeidsmiljøforskrifter.

Utvikler av materialet er KBT Arodskola fra Trondheim, som har som oppgave å sørge for erfaringsutveksling mellom Norge og Latvia innen entreprenørskap i skolen.

Laura Joma, lærer ved Jelgava Spīdola State Gymnasium, mener at oppgavene og eksemplene som inngår i metodikken kan og bør brukes i timene i Latvia, men det er verdt å ta hensyn til nyansen at enkelte oppgaver kan ta tid: «Nordmenn forventer å bruke 40 eller 80 minutter på å fullføre oppgavene, men det kan ta oss lengre tid fordi vi ønsker at barnet skal få mest mulig ut av å fullføre oppgaven. Noen oppgaver er komplekse, læreren må vurdere hvilken aldersgruppe han planlegger å jobbe med, hvilke ressurser som trengs og er tilgjengelige, men det er oppgaver som kan utføres selv i en enkelt leksjon,» sa L. Joma og la til at noen del av oppgavene er allerede tilpasset Spīdola State High School i Jelgava Læreren råder lærere til å sette seg inn i det utviklede materialet og eventuelt finne et interessant tillegg til timene.

«Entreprenørskap i Zemgale»-prosjektet gjennomføres innenfor rammen av programmet «Lokal utvikling, fattigdomsbekjempelse og kulturelt samarbeid» av EØS-tilskudd for perioden 2014-2021. EØS- og Norge-tilskuddene er økonomisk støtte gitt av Island, Liechtenstein og Norge. Det totale prosjektbudsjettet er 969 256 euro, hvorav 793 867,70 euro er medfinansiert av EØS-tilskudd.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *