Kong Harald innvier Norges største barneskole

Kong Harald V besøkte Fjellhamar 22. september 2023 for innvielsen av den største barneskolen i landet. Nærmere 1200 elever vil kunne utdannes ved denne skolen som ligger ikke langt fra Oslo.

Les også: Kong Harald lanserer Universitetet i Oslos sommerskole som feirer 75-årsjubileum

Innvielse av Fjellhamar barneskole

Det er i Viken fylke kong Harald reiste denne fredagen. Den 86 år gamle norske suverenen deltok på feiringen av innvielsen av barneskolen i Fjellhamar, en by i Lørenskog kommune. Den nye skolen har plass til 1.176 elever fordelt på seks klasser fra 1. til 7. trinn. Skolen kan også romme en klasse på rundt tjue elever som følger spesialisert opplæring.

Kong Harald besøkte Fjellhamar, ved Oslo, i Viken fylke, et fylke som skal avvikles fra januar 2024 (Bilde: Kongelige Historier)

Les også: Kong Harald signerer et vindu på Fredensborg slott før han forlater Danmark

Kong Harald oppdager den imponerende lekeplassen til Fjellhamar skole

Dette etablissementet presenterer seg som den største barneskolen i landet. Med en gårdsplass på cirka 23 000 kvadratmeter har hver elev cirka 20 kvadratmeter for seg selv. Det er ballspillområder, klatrestativ, en hinderløype og en akebakke. Norsk utdanning legger vekt på fritidsaktiviteter og barns personlige utvikling.

Les også: Et fantastisk gjensyn mellom kong Harald V og dronning Margrethe II: de kongelige søskenbarna møtes i København

Til kongens ankomst hadde elevene forberedt et show. Kong Harald var i følge med kunnskapsminister Tonje Brenna. Foreldre til elever var også invitert til forestillingen. Kunnskapsministeren klippet offisielt snoren under seremonien for å symbolisere skolens innvielse.

Kong Harald V turnerte etablissementet i en vogn (Foto: Dana Press/Bestimage)

Kong Harald, som lider av bevegelsesproblemer, besøkte stedet i en vogn. Han fikk dermed se de to flerbruksrommene og svømmehallen som skal brukes til idrettsundervisning på dagtid og som skal stilles til disposisjon for private eller foreningsidrettslag utenom timetiden.

Med denne nye skolen håper hele kommunen å kunne dra nytte av stedene for å revitalisere seg selv. – Takket være dette vil innbyggerne i Fjellhamar og kommunen for øvrig nyte godt av nye og gode møteplasser som vil være avgjørende for utviklingen av Fjellhamar og Lørenskog., forklarer Det kongelige hoff.

Bildeavatar

Nicolas Fontaine

Ansvarlig redaktør

Nicolas Fontaine har vært en uavhengig nettredaktør siden 2014. Etter å ha vært tekstforfatter og forfatter for en rekke belgiske og franske merker og medier, spesialiserte han seg på kongelige nyheter. Nicolas er i dag sjefredaktør for Histoires royales. [email protected]


Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *