Kunngjøring av konkurransen om stillingen som dommer ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen

I lys av det faktum at mandatet til den faste dommeren ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen valgt fra Latvia utløper 2. september 2024, utlyser ministerkabinettet en åpen konkurranse om stillingen som dommer ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Mann. Menneskerettigheter.

Krav til søkere:

– høyere utdanning i rettsvitenskap;

– yrkeserfaring i en domstol, statlig administrativ institusjon eller juridisk spesialitet;

– overholdelse av kravene i artikkel 21 og 23 i den europeiske konvensjonen for beskyttelse av menneskerettigheter og grunnleggende friheter;

– utmerket muntlig og skriftlig kunnskap om minst ett offisielt språk i Europarådet (engelsk eller fransk), grunnleggende kunnskap om det andre språket;

– kunnskap om det latviske rettssystemet;

– kunnskap om folkerett og menneskerettigheter;

– forståelse av arbeidet til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen;

– evne til å formulere en mening og ta beslutninger selvstendig.

Etter evaluering og utvelgelse av kandidater i Latvia, vil listen over de tre best egnede kandidatene til stillingen som dommer ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen sendes til Det rådgivende rådet til Europarådets ministerkomité senest enn 11. desember 2023 for en konfidensiell mening om dem. Etter å ha mottatt den konfidensielle uttalelsen fra det rådgivende rådet til Europarådets ministerkomité, vil kandidatlisten bli sendt til Europarådets parlamentariske forsamling, som vil velge en av kandidatene til dommer i Den europeiske union. Menneskerettighetsdomstolen.

I henhold til pålegg fra Ministerkabinettet av 16. juni 2023 nr. 346 «Angående en åpen konkurranse om stillingen som dommer ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen og dens komité for valg av kandidater» i vedlegg 2, 3 og 4, inviteres kandidater til å gi en biografi (gjenoppta) på latvisk og på engelsk eller fransk, et motivasjonsbrev på latvisk og på engelsk eller fransk, kopier av dokumenter som bekrefter høyere utdanning og andre dokumenter som søkeren anser nødvendig å legge ved søknaden, til 1. august 2023 sendes til Utenriksdepartementet (kontoret til Latvias representant i internasjonale menneskerettighetsinstitusjoner), ved å sende til adressen K. Valdemāra iela 3, Riga, LV-1395, eller til e-postadressen parstavis@mfa. gov.lv.

Telefon for informasjon 67016179.

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *