Arbeidsformidling: antall unge mennesker som oppdager den grønne økonomien – Respublika.lt

Arbeidsformidling. Foto av Elta

Ungdom i landet som er interessert og ønsker å jobbe i grønn økonomi har mulighet til å lære og prøve denne aktiviteten. Etter å ha fullført arbeidsformidling med utenlandsopplæring og praksisplasser i løpet av få måneder, startet om lag 70 ungdommer i arbeid eller individuelle aktiviteter. Nesten like mange er for tiden i samme praksis i grønne bedrifter.

Ungdom som er arbeidsledig og tilsynelatende ikke deltar i det internasjonale programmet, ifølge arbeidsformidlingen. De har kunnskap om de faglige ferdighetene som trengs i den grønne økonomien. Plasseringen av praksisplassen velges ut fra individuelle menneskelige ønsker og forretningsbehov og etterlevelse av grønne prinsipper.

«Markedet mangler veldig på fagfolk innen grønn energi. De fleste er ansatt uten nødvendig erfaring og har selv utdannet dem. Derfor er initiativet for å lede unge mennesker mot grønn økonomi og grønn energi avgjørende, sier Donatas černiauskas, leder av Linksun Baltic, et solkraftverk, som ble adoptert av praktikanten.

Den unge mannen som kom hit lærte å designe solenergianleggene med spesiell programvare – velge utstyr, tilpasse seg driften og generere et bilde av hvordan det vil se ut på et bestemt tak av bygningen.

På den tiden, via Aquaria, tildelte produsentene av proprietær organisk emballasje fire praktikanter til teamet, med forskjellige typer arbeid – fra å designe emballasje og vedlikeholde utstyr til å bruke .

«Alle ungdommene levde opp til våre forventninger og oppmuntret seriøst mulighetene til å ansette i det minste noen av dem,» sa Sandra Klimiène, selskapets personalspesialist, fra internforhandlerne.

Nye ansatte setter allerede pris på nye praktikanter. En av dem er renovasjonsselskapet Ekonovus. Etter å ha fullført programmet ble prosjektdeltakeren på jobb. Vilma Balčiauskaitė, som administrerer bedriftskommunikasjon, påpekte at disse grønne idéprogrammene gir gjensidige fordeler.

«Dette er en flott mulighet for programdeltakere til å lære om avfallshåndteringsprosessen, stadier av ringside økonomi og bærekraft. Og det er gledelig for arbeidsgiveren at det er mulig å gi verdifull praktisk erfaring og få tilbakemelding på bedriftens prosesser,” sa V. Balčiauskaitė.

For unge mennesker i større byer i landet er opplæring i grønn økonomi og praksisprogram en del av den internasjonale ansettelsen av prosjektet for unge mennesker «grønn karriere sveiseavskjæring mobus mobus» (nummer 2020-1-0033) finansiert av EEA og Norsk tilskuddsfond.

Uenig – la oss diskutere det!
Ingen støtende kommentarer, men uhøflige kommentarer vil automatisk bli slettet uten unnskyldninger.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å slette kommentarer som er frekke, uhøflige, off-topic, signert i en annen persons navn, i strid med lov, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan ordene dine bli til en okse som veier et tonn etter å ha flydd bort som en spurv – vi vil gi dataene dine på forespørsel fra spesialtjenestene i Litauen.

Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *