«Klaipedos nafta» blir kommersiell operatør av den tyske Brunsbitele LNG-terminalen

Elbehafen LNG-terminalen ligger i Brunsbitel, ved munningen av Elben. Utvikleren på vegne av den tyske regjeringen er Elbehafen LNG, et datterselskap av det tyske energikonsernet RWE.

Den undertegnede kontrakten for kommersielle terminaladministrasjonstjenester forutsetter at «Klaipedos nafta» vil tilby logistikkdriftsstyring, gassutsendelsesdrift, gassregnskap og rapportering, og andre driftstjenester terminaler i henhold til kundenes behov.

Elbehafen-terminalen er den tredje LNG-terminalen i Tyskland basert på LNG-lagrings- og regassifiseringsfartøy-teknologi (FSRU). Terminaler åpnet tidligere nord i landet i byen Wilhelmshaven i Niedersachsen og i byen Lubmin i Mecklenburg-Vorpommern.

I begynnelsen av mai startet Elbehafen-terminalen vanlig kommersiell drift. RWE informerte om at det 300 meter lange skipet «Hoegh Gannet» for det tyske prosjektet, som i likhet med FSRU «Independence» i havnen i Klaipeda, Litauen, ble levert av det norske selskapet «Hoegh LNG», er i stand til å motta opptil 170 000 kubikkmeter LNG fra tankskip i en enkelt omlasting.

Hoegh Gannet er også i stand til å håndtere flytende petroleumsgass (LPG). Denne muligheten ble først benyttet i mars.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

Liv Malthe

Student. Subtilt sjarmerende bacon-junkie. Spiller. TV-utøver. Frilansmusikkekspert

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *