New Zealand foran sitt publikum, Norge med Hegerberg

Ada Hegerberg. Frederic Chambert / PANORAMISK

Offentlig støtte vil ikke være for mye å håpe mot Norge, 12. plass på Fifa-rankingen, ledet av Caroline Graham Hansen og Lyonnaise Ada Hegerberg

New Zealand, vertsland med Australia, angriper «henne» Verdenscup for kvinner ved toppmøte mot favorittene i gruppe A, Norge av Ada Hegerberg, før rimeligere dueller mot Filippinene og Sveits. DEN «Fotballbregner“, kallenavnet til New Zealand-laget, sparker i gang det første verdensmesterskapet i Oceania 20. juli kl. 07:00 (GMT-tid), foran supporterne deres på Eden Park i Auckland, det mytiske ovalitettempelet.

Støtten fra publikum vil ikke være for mye å håpe på å motvirke den norske armadaen, tolvte i Fifa-rangeringen, ledet av Caroline Graham Hansen og den emblematiske Ada Hegerberg, første vinner av Women’s Ballon d’Or i 2018.Vi må være ambisiøse, men også realistiske. Våre siste resultater har ikke vært særlig gode. Vi ønsker å vise et bedre bilde av Norge«, betrodde stjernespissen til OL, tilbake fra skade i løpet av sesongen.

Skandinavene starter som favoritter

I første runde blir uansett skandinavene favoritter mot spillerne fra New Zealand som aldri har klart å passere første runde i et verdenscup. Deres beste resultat var i 2012 ved OL i London, da de kom til kvartfinalen. New Zealand-trener Jitka Klimkova har tatt det overraskende valget å ikke kalle opp den eldste av laget, forsvarsspilleren Meikayla Moore, som nylig vant den skotske Premier League-tittelen med Glasgow.

«Jeg har absolutt tro på at de vil gi alt for laget vårt og landet i juli«, sa teknikeren nylig, og la til: «Jeg synes vi har funnet en god balanse mellom ungdom og erfaring i laget, mellom de ti spillerne som debuterer og de andre medlemmene i gruppen som har deltatt i flere verdenscuper for kvinner«.

Sveitseren, ledet av PSG-spissen Ramona Bachmann, vil kunne knuse vertslandets ambisjoner dersom de klarer å vinne en av de to første kvalifiseringsplassene i 16-delsfinalen.

Jakob Larsen

Sosiale medier-narkoman. Frilanstenker. Hipstervennlig alkoholfan. Popkulturnerd

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *