En ny rotasjon av NATO-bataljonen begynte tjeneste i Litauen

En ny rotasjon, fjortende, av NATOs Forward Forces Battalion Battle Group begynte i tjeneste i Litauen.

Onsdag i Rukla, i treningsregimentet til Grand Hetman i Litauen Jonuš Radvila, fant en seremoni for bytte av soldater og ledere sted.

«Vårt sikkerhetsmiljø blir ikke bedre – Russland fortsetter sin krig mot Ukraina og undergraver alvorlig den euro-atlantiske sikkerheten. Dette krever vår årvåkenhet og vilje til å tilpasse NATOs defensive holdning i regionen», sa viseminister for nasjonalt forsvar Žilvinas Tomkus under seremonien .

Han understreket at i en slik sikkerhetssituasjon er Litauen spesielt takknemlig overfor soldatene i NATOs Forward Battle Group i Litauen.

«Deres tjeneste i Litauen markerer de alliertes urokkelige besluttsomhet og faste forpliktelse til det kollektive forsvaret av NATO,» sa Ž Tomkus.

Den nye soldatrotasjonen vil bli ledet av oberstløytnant Andreas Kirchner i den tyske hæren, som erstattet oberstløytnant Lars Neitzel, som hadde ledet kampgruppen siden februar.

Deres tjeneste i Litauen viser de alliertes urokkelige besluttsomhet og faste forpliktelse til det kollektive forsvaret av NATO.

I følge hæren skal opptil 1,6 tusen tjenestegjøre i Rukla. Allierte soldater som ankom Litauen med «Leopard» stridsvogner, «CV90» og «Boxer» infanteri kampvogner.

NATOs Forward Forces Battalion Battlegroup ble utplassert til Litauen i februar 2017, som svar på russisk aggresjon i Ukraina og militær aktivitet i regionen.

Det største antallet soldater er tildelt kampgruppen av Tyskland, som leder den, og Nederland, Belgia, Norge, Tsjekkia og Luxembourg har også tildelt troppene sine til den nye rotasjonen.


Aksel Andersen

Prisbelønnet reiseelsker. Bacon-nerd. Total forfatter. Utøver på sosiale medier. TV-nerd. Matbanebryter. Ivrig leser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *